Miesten Ykköspesistä

08.07.2020

LP - Alajärvi klo 18.00

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 €, eläkeläiset / opiskelijat 8 €
Lopputulos: 2-0 (7-0, 3-2)

Ennakko

Revanssin paikka

Loimaan Palloilijat saa heti revanssin paikan, kun sunnuntaina loimaalaiset kotikentällään niukasti voittanut Alajärven Ankkurit saapuu keskiviikkona Loimaalle.

 

Ankkurit on perinteikäs pesäpalloseura, joka on pitkään kulkenut samoja latuja Loimaan Palloilijoiden kanssa. Lähes koko 1990-luvun seurat kohtasivat toisensa Superpesiksessä. Viimeisin kohtaaminen korkeimmalla sarjatasolla on kaudelta 2001. Tuo kausi oli molemmille joukkueille pettymys, sillä sekä LP että Ankkurit putosivat syksyllä Ykköspesikseen.

 

Vuoden 2001 joukkueissa pelasivat mm. Jouni Korkiamäki, Jukka Lankinen ja Anssi Lammila sekä Niku Peltokangas, Sami Karjala ja Mika Salmenautio. Pelinjohtajina olivat Pertti Kulmala ja Matti Iivarinen.

 

Ankkurit nousi takaisin Superiin 2012. Koko viime vuosikymmenen seura keikkui yleensä sarjan tyvipäässä, joutui useana vuonna karsintoihin, mutta selvitti ne ja jatkoi sarjassa. Kunnes viime vuonna onni kääntyi. Siilinjärvi voitti putoamiskarsinnan voitoin 3-1 ja tuuppasi Ankkurit Ykköspesikseen.

 

Putoamisen jälkeen käy usein niin, että joukkueessa tapahtuu paljon muutoksia. Niin kävi Alajärvelläkin. Pelaajia siirtyi muihin seuroihin, ja jäljelle jäi pieni ydinjoukko. Mikael Penninkangas, Nestori Yli-Sissala ja Sasu Iivarinen jatkoivat sinikeltaisissa. Lukkari Atte Brandt hankittiin Koskenkorvalta, mutta muilta osin katseet käännettiin omiin junioreihin.

 

Viime vuonna B-pojissa SM-pronssia voittaneesta joukkueesta Ykköspesiksessä peliaikaa ovat saaneet Elmeri Koivusalmi, Joona Peltokangas, Martti Viitasalo, Vili Siltala, Antton Peltomäki, Tuukka Etula ja Lauri Ihamäki.

 

Penninkankaan ja Yli-Sissalan harteille on asetettu tilanteiden luominen. Numeroille 2 ja 3 halutaan kokeneita pelaajia, jotka ovat tottuneet ratkomaan hankalia vaihtotilanteita. Atte Brandt on joukkueen vahvin kotiuttaja, joka sivaltaa suoraviivaisia vetoja ympäri kenttää. Nuorten vastuulle jää loppupään tilanteiden rakentelu. Jokeri Martti Viitasalolla on kokemusta myös viime kaudelta Superista, joten hänen varaansa Ankkurit laskee paljon kotiutusvastuusta.

 

Ulkokentällä Ankkureista kannattaa poimia lukkari Brandt, joka kokemuksellaan rytmittää omiensa pelaamista ja kolmoskoppari Tuukka Etula, joka kovalla heittokädellään tekee tuhoisaa jälkeä kotiin pyrkivistä etenijöistä.

 

Ankkurit sai nuorella joukkueellaan unelma-alun tähän sarjakauteen. Aluksi kaatui kotikentällä Hamina ja toisessa pelissä vieraskentällä Kuopio. Vasta LP pystyi niistämään Ankkureilta ensimmäisen pisteen.

 

Nyt aletaan punnita kokemattoman joukkueen todellista tasoa. Pystyykö Ankkurit jatkamaan voitokasta menoaan, vai tuoko hyvä alkukausi puristusta mailaan ja vapinaa räpylään? LP näytti sunnuntaina osaavansa pelata myös ennakkosuosikkeja vastaan. Jos sama ilotulitus jatkuu, saa Ankkurit keskiviikkona vielä astetta vahvemman vastuksen, kun kotikenttä ja kotiyleisö antaa sen voittoon tarvittavan lisämausteen otteluun.

 

LP-Alajärvi
ke 8.7. klo 18.00
Loimaan pesisstadion

 

Tervetuloa!

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia