Miesten Ykköspesistä

26.07.2020

LP - Hamina klo 15.00

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 €, eläkeläiset / opiskelijat 8 €
Lopputulos: 1-2 (0-4, 2-0, 0-1)

Ennakko

Haminaa tuplasti

Tulevana viikonloppuna Loimaan Palloilijoiden vastustajana on Haminan Palloilijat. Perjantaina aloitetaan Vallikentältä ja sunnuntaina otellaan Loimaan pesäpallostadionilla.

 

Hamina on aloittanut kautensa neljällä voitolla ja kahdella tappiolla. 11 pisteellä sijoitus sarjassa on tällä hetkellä viides. Se riittää juuri ja juuri joukkueen tavoitteen saavuttamiseen. Haminassa on tarkoitus pelata muutaman vuoden tauon jälkeen Superia vuonna 2021.

 

Tämän vuoden jatkopeleihin pääsee neljä Ykköspesiksen parasta. Kuitenkin, jos neljän parhaan joukossa on Sotkamo, se ei voi noususta pelata, koska Jymyllä on jo joukkue korkeimmalla sarjatasolla.

 

Hamina nojaa nousuhaaveissaan liukkaaseen kärkeensä ja vahvoihin kotiuttajiinsa.

 

Joona Mäkelä on ideaalipelaaja numeroksi yksi. Erittäin nopea pelaaja, jolla on kentällemenolyönneissään myös läpilyönnin uhka.

 

Imatralta joukkueeseen liittyi koppari Nino Muuruvirta, jolla riittää taitoa sekä vaihtotilanteisiin että etenemiseen. Jos kumpikaan edellä mainituista ei kärkeen pääse, on Haminalla etenijäksi vielä jokerikorttina kokenut Henri Heikkilä.

 

Viime kauden jälkeen Hamina teki Muuruvirran lisäksi kaksi muuta täsmähankintaa. Hyvinkäältä joukkueeseen tulivat koppari Roni Wahl ja sieppari Erik Lahti. Molemmat ovat myös Loimaan seudulla tuttuja pelimiehiä. Roni on lähtöisin Jokioisilta, ja Erik pelasi viime kaudella lainasopimuksella Ykkössarjaa Pöytyällä.

 

Sisäpelissä Wahlilla on iso rooli nopeiden etenijöiden saattelemisessa turvallisesti kakkos- ja kolmospesille. Lahden rooli sisäpelissä on pienempi.

 

Kun Wahl on kattanut pöydän, astuvat Juhat esiin. Jokerimörssärit Juha Toikka ja Juha Leskinen kantavat päävastuun Haminan kotiutuksista. Näiden kahden pelaajan onnistuminen on haminalaisille elintärkeää, muuten sisävuorot saattavat jäädä tuloksettomiksi. Toikka on taitolyöjä, ja Leskinen enemmän Juha Niemen kaltainen suoraviivainen voimalyöjä. Myös Joona Mäkelän veli Otso Mäkelä on mailanvarressa vaarallinen.

 

LP:llä on allaan voittopeli Sotkamosta. Pelaajistossa on jälleen luvassa pientä muutosta Superin joukkueiden loukkaantumistilanteen ja armeijan lomakäytänteiden vuoksi.

 

Kevään harjoituspelissä Hamina oli parempi lukemin 0-2. Perinteikkäistä pesisseuroista on tällä kaudella kaadettu jo Alajärvi ja Sotkamo. Nyt olisi LP:llä paikka ottaa vyölleen seuraava tunnettu päänahka.

 

Katso näitä:

LP: Lukkari Joona Iivonen on ollut alkukauden todella vakuuttava. Ulkopelissä vastustajat ovat joutuneet olemaan varpaillaan Joonan inhottavien syöttöjen kanssa. Pystyykö Joona sekoittamaan myös Haminan pelikirjan?

 

Hamina: Ykkösvahti Lauri Aitala pyrkii hanakasti vastustajan ihon alle teatraalisilla tuuletuksillaan ja verbaalisilla kuiteillaan. Onnistuuko Aitala saamaan myös Loimaan pelin raiteiltaan, vai pistääkö loimaalaisyleisö Laurin pelin sekaisin sunnuntaina?

 

Miesten ykköspesistä

LP-Hamina

Su 26.7. klo 15.00

Loimaan pesäpallostadion

Otteluisäntä Raleka Oy

Tervetuloa!

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia