Miesten Ykköspesistä

01.08.2020

LP - Oulu klo 16.00

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 €, eläkeläiset / opiskelijat 8 €
Lopputulos:

Ennakko

LIPPOA LAUANTAINA

Ykköspesis jatkuu todellisella herkkupalalla, kun sarjan kärkipaikalla oleva Oulun Lippo tulee ottamaan mittaa Loimaan Palloilijoista. Lipolla on tälle kaudelle vain yksi ja ainoa tavoite – Superpesispaikka vuonna 2021.

 

Katetta tavoitteelle on, sillä joukkue on voittanut pelaamistaan yhdeksästä ottelusta kuusi selkein 3-0-lukemin. Tappiot ovat tulleet Alavudelle, Haminalle ja Kuopiolle. Kahdelle viimeksi mainitullekin vasta supervuorossa.

 

Lippo on tehnyt Ykköspesiksessä ylivoimaisesti eniten juoksuja. Sen juoksusuhde on 93-42, kun esimerkiksi toisena olevan Alajärven vastaavat luvut ovat 66-61.

 

Sarjan lyöjätilastoa johtava Markus Hallasuo on lyönyt lähes kolmasosan Lipon juoksuista. Hän on tehnyt yksistään lähes saman verran juoksuja kuin LP:n joukkue kokonaisuudessaan (29-36).

 

Tulitukea ovat antaneet myös jokerina pelaava Markus Lehtiniemi ja sieppari Eino Järvelä.

 

Palkintoraadit antavat lusikkansa helposti näille kotiuttajapelaajille, mutta jos pelaajia ei saada kolmoselle, on juoksujen lyöminen hankalaa. Lipossa ruokaa kotiuttajille hoitavat esimerkiksi varmasti kentälle menevät Santtu Luhtavaara ja ykkös-kakkos-vaihdon spesialisti Kasperi Salmela.

 

Kakkos-kolmos-väli on ollut Lipolle haasteellisempi, mutta jokeri Lehtiniemi on usein ”uhrattu” tähän hommaan.

 

Oulu teki ennen kauden alkua mielenkiintoisen kaappauksen, kun paluun pesiskentille tehnyt Jimi Heikkinen liittyi joukkueeseen. Pesäpallokenttien väriläiskä ei varmasti jää kakkoseksi, jos vastustajista tai yleisöstä löytyy ns. juttuseuraa. Jo Sotkamon aikoina Heikkisen vahvuus oli erityisesti ulkopeli. Valtava kokemus auttaa ykkösvahtia edelleen lyöjien lukemisessa ja sijoittumisessa kentällä.

 

Oulu on kärsinyt loukkaantumisista, ja siksi pelaajistoon saattaa olla tulossa muutoksia jo lauantain pelissä, kun kuntoutuvia pelaajia halutaan ajaa sisään ennen syksyn ratkaisupelejä.

 

Myös LP on taiteillut viime otteluissa niukan pelaajamateriaalinsa kanssa. LP:n pelaajia on kutsuttu hätiin Superin joukkueisiin ja parin soturin osalta armeija sanelee ehdot peleihin osallistumiselle.

 

Kotiottelussa Haminaa vastaan ulkopeli saatiin lupaavasti kuntoon. Lauantaina nähdään, pystyykö LP kohentamaan myös sisäpeliään.

 

LP-Oulun Lippo la 1.8. klo 16.00 Loimaan pesäpallostadion Otteluisäntä Loimaan Kivi

 

Tervetuloa!

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia