Miesten Ykköspesistä

12.07.2020

LP - Simo klo 15.00

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 €, eläkeläiset / opiskelijat 8 €
Lopputulos: 1 - 2s (1-2, 5-2, 0-2)

Ennakko

Sunnuntaina Ensitreffit Ykköspesiksessä

Loimaan Palloilijat ja Simon Kiri kohtaavat ensi sunnuntaina toisensa ensimmäisen kerran pesiksen historiassa. Vaikka molemmilla seuroilla on lähes 100-vuotinen historia, eivät tiet ole aiemmin risteytyneet.

 

Simon Kiri teki pesäpallohistoriaa vuonna 2018, kun se nousi miesten Ykköspesikseen ensimmäisenä lappilaisena pesisseurana. Länsi-Pohjan alueella Kemi oli aluksi johtava pesisseura, mutta aikojen saatossa alueen pesäpallovaltikka on siirtynyt simolaisten käsiin. Myös paikallinen naispesäpallo on käväissyt Ykkösessä, ja monet muistavat esim. lukkari Kaisa Salmelan, jonka kasvattajaseura on Simon Kiri.

 

Seuran ensimmäinen kausi Ykkösessä sujui pomppuisesti, ja sarjapaikka säilyi vasta karsintasarjan voitolla Ylivieskan Kuulasta.

 

Tällä kaudella joukkue on pelannut vasta kaksi ottelua. Niissä Oulu oli selkeästi parempi, mutta Alavudelta irtosi yksi jakso. Ennen Loimaalle tuloaan simolaiset pelaavat lauantaina Haminassa kolmannen pelinsä.

 

Kiri on lyöntivoimainen joukkue, joka on saanut riveihinsä vahvistuksia Superissa pelaavan Kempeleen Kirin pelaajistosta. Alavus-pelissä kaimaseurasta nähtiin Simossa mm. Joona Suni, Juhani Ojala, Aleksi Hautala, Tommi Koivisto ja Eera-Matti Karppinen.

 

Suni ja Nousiaisen veljekset Joona ja Juuso ovat joukkueen lyöntitykit. Veljeksistä vanhempi, Juuso 18-v., häärii myös lautasen ääressä, kun taas vasta 16-vuotias Joona kotiuttelee jokeripaidassa. Viime kaudella eniten lyötyjä juoksuja kerännyt 30-vuotias Jarno Pelkonen kuuluu joukkueen kokeneeseen kaartiin yhdessä koppari Jukka-Pekka Pellikan (32) kanssa.

 

Etenijävastuun kantavat polttolinjalla ulkona pelaavat Koivisto ja Hautala sekä etenijäjokeri Julius Veittikoski.

 

Loimaan Palloilijat on osoittanut vahvaa nousukuntoa, joka alkoi sunnuntaina Alajärvellä ja huipentui hienoon esitykseen Ankkureita vastaan keskiviikon kotipelissä. Silloin joukkue näytti pystyvänsä pyörittämään sisäpeliä kahdella tasavahvalla kärjellä. Lyöntivuoro alkaa vuoronvaihdon jälkeen käytännössä aina kärjestä eikä väliinjättöjä tarvitse yleensä tehdä yhtä lyöjää enempää. Vastuu jakaantuu silloin tasaisesti koko joukkueelle, eikä paineita keräänny liikaa yksittäisille pelaajille.

 

Sunnuntaina nähdään, pystyykö LP:n tavaramerkki, tiivis ulkopeli, tylsyttämään Lapin miesten rynnistyksen.

 

Tervetuloa!

 

LP-Simo
su 12.7. klo 15.00
Loimaan pesäpallostadion

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia