Miesten Ykköspesistä

22.08.2021

LP - Alajärvi klo 15.00

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 € / 8 € / 5 € 12-18-vuotiaat / 0 € alle 12-vuotiaat
Lopputulos: 2-0 (2-1, 12-3)

Ennakko

KOVIEN PANOSTEN VIIKONLOPPU

 

Loimaalainen pesisväki pääsee viikonloppuna nauttimaan suosikkiensa otteista sekä lauantaina että sunnuntaina. Naiset hoitivat runkosarjan tyylikkäästi ja selvittivät tiensä lohkofinaaliin Hyvinkään Tahkoa vastaan. Miehet puolestaan saavat sunnuntain peliinsä kovan haastajan, kun nousukunnossa oleva Alajärven Ankkurit saapuu stadionille.

 

Naisissa LP ja Tahko pelaavat maksimissaan kolmen ottelun sarjan, jossa kaksi voittoa riittää jatkoon. Loimaalla aloitetaan, ja sunnuntaina sarja on Pihkalassa katkolla jommallekummalle joukkueelle. Tarvittaessa pelataan kolmas ottelu tiistaina Loimaalla. Naisten ottelu alkaa lauantaina klo 14.

 

Miehet jatkoivat tiistaina voittoputkeaan Puijon kustannuksella. Urheilusarjoissa joukkueiden virettä mitataan usein ns. kuntopuntarilla, jossa otetaan huomioon viiden viimeisen ottelun tulokset. Siinä LP on vahvoilla, sillä se on voittanut kaikki viisi viimeistä otteluaan. Sunnuntain vastustaja AA:n saldo on neljä voittoa ja yksi tappio, joka tuli sarjakakkoselle Puijon Pesikselle.

 

Herkullisista asetelmista lähdetään muutenkin, sillä joukkueet ovat Ykköspesiksessä peräkkäin sijoilla viisi ja kuusi. Piste-ero Loimaan hyväksi on vain yksi piste. Alajärvellä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin LP:llä. Molemmat joukkueet hamuavat tosissaan neljän sakkiin, johon Loimaalla on tällä hetkellä matkaa kaksi pistettä. 32 pisteessä olevat Jyväskylän Lohi (3.) ja Kannuksen Ura (4.) kohtaavat lauantaina toisensa Koskenharjulla, joten on mahdollista, että Loimaalla ottelunsa voittava joukkue nousee sarjassa neljänneksi.

 

Alajärven Ankkurit on perinteitä pursuava pesisseura, joka on mm. miesten Superpesiksen runkosarjan maratontaulukossa sijalla 12 (LP on sijalla 18). Viime vuodet joukkue on kuitenkin vetänyt happea Ykköspesiksessä ja pyrkinyt maltillisesti rakentamaan uutta nousupotentiaalia omiin junioreihinsa luottaen. Hyvässä vauhdissa ollaan, sillä vuonna 2019 AA voitti B-poikien SM-hopeaa ja tänä vuonna nuorisoleirillä pronssia.

 

Ykköspesisjoukkueessa on yksitoista 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa. Nuoria pelaajia ohjailevat kokemuksellaan 25-vuotiaat Mikael Penninkangas ja Nestori Yli-Sissala sekä 34-vuotias Tero Rantakangas.

 

Alajärven kausi lähti käyntiin hieman yskähdellen, ja siksi seurajohto päättikin heinäkuun lopulla muuttaa pelinjohtoaan. Juha-Matti Jaatinen tuli Ankkurien pelinjohtajaksi, ja aiempi johtokaksikko Santeri Särkinen ja Toni Nevantakanen siirtyi Jaatisen tukijoukkoihin.

 

Alajärvi, kuten monet muutkin pesisseurat, elää pitkälti ykköskärjellään. Kokeneet Penninkangas ja Yli-Sissala auraavat kärjessä tilanteita, joista Rantakangas ja nuoret kotiuttajajokerit Martti Viitasalo ja Juho Ihamäki mäiskivät miehiä kotiin.

 

LP:n pelaajat ovat viime otteluissaan osoittaneet, että kausi halutaan viedä loppuun niin, että myös viimeisessä pelissä olisi panosta. Tässä kuussa pelatuissa neljässä ottelussa loimaalaiset ovat antaneet vastustajilleen yhteensä vain kuusi juoksua. Ulkopeliryhmitys alkaa löytää hahmonsa oikealla hetkellä. Joukkueessa on kesän aikana pelannut 21 pelaajaa, joten vaihtuvuus pelien välillä on ollut melkoista. Nyt pelaajisto on typistynyt n. viiteentoista urheilijaan, joista löytyy sopivasti paikkaajia lähes paikalle kuin paikalle, jos tarve vaatii ulkopelisapluunan siitä kärsimättä.

 

Sunnuntaina ratkotaan, kumpi joukkueista pääsee viimeisille kierroksille hyvistä asetelmista. Nyt jos koskaan kotikentän etu on merkittävä. Toivottavasti kotiyleisö antaa sen viimeisen silauksen LP:n pelaamiseen ja kannustaa omansa voittoon.

 

Naisten Suomensarja | 1. lohkofinaali

LP - Hyvinkään Tahko

La 21.8. klo 14:00

Loimaan Pesäpallostadion

Liput: 5€ / alle 12v. ilmaiseksi

HUOM! Tenavaleirin talkoolaisten kiitoskahvit ottelutauolla

 

Miesten Ykköspesis

LP – Alajärven Ankkurit

Su 22.8. klo 15:00

Loimaan Pesäpallostadion

Otteluisäntänä: Loimaan Ykkös Apteekki

Liput: 10€ / 8€ / 5€ / 0€

Tervetuloa!

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet