Miesten Ykköspesistä

25.08.2021

LP - Jyväskylä klo 17.30

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 € / 8 € / 5 € 12-18-vuotiaat / 0 € alle 12-vuotiaat
Lopputulos: 0-2 (1-5 ja 1-2)

Ennakko

KAKSI KIERROSTA RUNKOSARJAA JÄLJELLÄ

 

Loimaan Palloilijat on pikkuhiljaa hivuttautunut uhkaamaan jo lähes varmoina pidettyjä nousukarsintajoukkueita. Oulu ja Kuopio ovat kuivilla, mutta alkukaudesta kärkikaartiin uumoiltu Alajärvi ei enää neljän joukkoon selviä. Keskikesällä näytti myös varmalta, että Kannus ja Lohi ovat jatkossa, mutta viime kierroksilla LP on noussut hengittämään näidenkin joukkueiden niskaan.

 

Tällä hetkellä sarjatilanne on näiden kolmen joukkueen kesken tasainen. Kannus on kolmantena (36 pistettä), Lohi neljäntenä (34), ja LP viidentenä (33). Kannuksella on jäljellä kaksi ottelua (Alajärvi vieraissa ja Puijo kotona). Lohi on pelannut yhden ottelun vähemmän ja kohtaa vielä LP:n vieraissa ja Vähänkyrön ja Lipon kotonaan. LP pelaa keskiviikkona Lohea vastaan, ja runkosarja päättyy sunnuntaina Ulvilassa.

 

Näiden ottelujen jälkeen nähdään, kenen kantti on kestänyt viimeiset ottelut.

 

Jyväskylän Lohi yllätti alkukierroksilla monet asiantuntijat valmiilla pelillään. Joukkue on ollut kärkinelikossa koko kauden ajan eikä suurempia notkahduksia ole sattunut. Elokuu alkoi kahdella tappiolla, mutta viime lauantaina joukkue palasi voittokantaan ottamalla kaksi pistettä Kannuksen Uraa vastaan.

 

Kotikentällään Lohi on uinut lähes voitosta voittoon. Mukaan mahtuu vain yksi tilastotappio Ikaalisten Tarmolle. Vieraissa on ollut hieman hankalampaa. Kymmenestä vieraspelistä joukkue on poistunut häviäjänä neljä kertaa.

 

Kotiutusvastuu on kasattu lähinnä kolmen pelaajan harteille. Jokeri Juuso Tajakka on lyönyt pelaamissaan 17 ottelussa juoksuja kaksi pinnaa per peli -tahtia. Myös toinen jokeri, Teemu Lepistö, ja polttolinjassa pelaava Aleksi Karttunen ovat lyöneet tällä kaudella yli 20 juoksua mieheen.

 

Veeti Lankinen, Janne Palomäki, Valtteri Havukainen ja Matti Vilppola viilettävät pesävälejä vauhdikkaasti. Nelikko on tuonut yhteensä 98 juoksua, kun koko joukkueen tuotujen sarake näyttää lukemaa 137.

 

Ulkopelissä huomion keskipisteessä on ollut lukkari Heikki Rantanen. Loimaalaisille tuttu pöytyäläinen pystyy edelleen hankaloittamaan vastustajan peliä korkeilla tolpillaan. Keskiviikkona nähdäänkin todellinen lautasherrojen kamppailu, kun kymmenen vuotta nuorempi Elmeri Iivonen yrittää ottaa virkaveljensä päänahkaa.

 

LP lähtee keskiviikon otteluun muutenkin haastajana. Lisäksi Lohi pääsee otteluun ilman paineita. Vaikka LP keskiviikkona voittaisikin, on Lohella vielä hyvä tilanne, koska se pystyy nousemaan Loimaan ohi voittamalla kaksi muuta jäljellä olevaa otteluaan.

 

LP:n sunnuntain Alajärvi-pelissä alkoi katsomossakin olla vanhan ajan tunnelmaa, ja sen siivittämänä joukkue selätti sisäpelivaikeutensa ja esitti toisella jaksolla iloista lyöntipeliä. Jos sama tunnelma saadaan luotua myös keskiviikkona, on LP:llä jälleen mahdollisuus kiusata vastustajaansa.

 

Naiset hoitivat loppusarjapaikkansa hienosti, ja nyt myös miehillä on jälleen kaikkien mahdollisuuksien ottelu edessään. Vaikka Lohi oli reilu kuukausi sitten kotikentällään parempi, on LP:n peli ollut viime kierroksilla odotuksia nostattavaa. Ulkopelistä on vaikea saada juoksuja, ja Alajärvi-pelissä jokainen pelaaja näytti, että myös sisäpelissä on potentiaalia vaikka mihin.

 

Keskiviikkona siis kaikki kannustamaan LP voittoon!

 

Miesten Ykköspesis

LP – Jyväskylän Lohi

Ke 25.8. klo 17:30 (HUOM! aika)

Loimaan Pesäpallostadion

Liput: 10€ / 8€ / 5€ / 0€

Tervetuloa!

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet