Miesten Ykköspesistä

14.08.2021

LP - Laukaa klo 16.00

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 € / 8 € / 5 € 12-18-vuotiaat / 0 € alle 12-vuotiaat
Lopputulos: 1-0 (2-2, 8-0)

Ennakko

LAUANTAINA LAUKAA

 

Loimaan Palloilijat jatkaa lauantaina pisteidenmetsästystä Ykköspesiksessä, kun vastaan tulee Laukaan Urheilijat. Heinäkuun alussa Laukaa kohtasi Loimaan ja otti Varkaudessa pelatussa ottelussa 2-0-voiton. Nyt LP haluaa omalla stadionillaan tasoittaa tilanteen ja ottaa vuorostaan kolme pistettä.

 

Laukaan Urheilijat on tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisenä. LP-voiton lisäksi se on pystynyt voittamaan vain Ulvilan. Jaksopisteitä se on hankkinut otteluissaan Ikaalista ja Jyväskylän Lohea vastaan.

 

Joukkueessa on muutamia omia kasvatteja, mutta rungon muodostavat farmisopimuksen kautta LU:ssa pelaavat Siilinjärven Pesiksen pelaajat.

 

Lyöjätilastossa korkeimmalla on SiiPessä viime kaudella Superia pelannut Roope Räisänen (2+21). Heinäkuun alussa mailansa naftaliinista kaivoi joukkueen ikoni, Olli Kiiveri, joka kotiuttajajokerina on sen jälkeen lyönyt juoksuja pinna per peli -tahtia. Jyväskylän Kirissä Kiiveri iski komeita kotiutuslukemia jo 2000-luvun alkuvuosina sekä Ykkösessä että Superissa.

 

Jalkaosastolla ripeyttä riittää ainakin Kirin kasvatilla Ilari Kauhasella (17 tuotua juoksua) ja Miro Kähkösellä (16). Vaihtolyöjien parhaimmistoon kuuluvat samat nimet, Räisänen, Kauhanen ja Kähkönen.

 

LP pystyi keskiviikkona hakemaan voiton Ikaalisista ja säilytti mahdollisuutensa taistella paikasta neljän parhaan joukossa. Jokerit Tommi Angervisto ja Tommi Malinen alkavat molemmat olla varmassa kotiutuskunnossa. Kun vain tilanteiden luonti loksahtaisi hieman paremmin kohdilleen, olisi joukkueella aina mahdollisuus voittoon. Pitävä ulkopeli riittää voitontavoitteluun jokaisessa ottelussa.

 

Keskiviikkona LP:n paidassa debytoi 18-vuotias Hyvinkään Tahkon pelaaja Samu Kyhyräinen. Siepparin tontilla viihtyvä pelaaja on muodostaa lukkari Elmeri Iivosen kanssa etukentän tutkaparin.

 

- Joo useampia pelejä olemme Elmerin kanssa pelanneet yhdessä Tahkon B-junnuissa. Se auttaa paljon tähän joukkueeseen tulemista, kun on tuttu pelaaja lähellä.

 

Vantaalla syntynyt hyvinkääläinen jatkaa samaa erittäin fiksujen ja sympaattisten Tahko-junnujen sarjaa kuin muutkin LP:n riveissä tällä kaudella esiintyneet keltapaidat.

 

- Hyvin minut otettiin Ikaalisissa joukkueeseen vastaan eikä kovasti jännittänytkään elämäni ensimmäinen Ykköspesis-ottelu.

 

Tähän saattoi vaikuttaa se, että Samu ehti tällä kaudella nuorten Superpesiksen ja Tahkon suomensarjan lisäksi debytoida myös miesten Superissa kotiottelussa Haminan Palloilijoita vastaan.

 

- Silloin piti aluksi olla jokerina, mutta ottelun alla tuli lisää loukkaantumisia ja pääsin kentälle yhdeksikköön. Silloin kyllä jännitti.

 

Mailassa nuori mies on tehnyt poikien Superissa kovaa jälkeä. Viisi kunnaria ja 50 tavallista tuovat tällä hetkellä sarjan lyöntitilaston kolmospaikan. Myös kärkilyönneissä Kyhyräisen nimi löytyy korkealta. 111 kärkkäriä riittää poikien Superissa tilaston kakkospaikkaan.

 

- Tällä kaudella on osunut hyvin keppiin. Lisäksi tykkään vaihtotilanteiden purkamisesta.

 

Esikuvia pesiksessä ovat olleet Toni Kohonen ja Jani Komulainen.

 

- Nykyään katselen mielelläni Kempeleen Kirissä pelaavan Antti Korhosen otteita. Saman paikan pelaaja etukentällä ja mailanvarressa.

 

Ykkössarja on tällä kaudella niin tasainen, että mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa. Pelailemalla ei vastustaja kaadu. Paremmin otteluun valmistautunut ja voittoa enemmän haluava joukkue korjaa yleensä potin.

 

Lauantaina nähdään, kuinka peli sujuu sekä Samulla että muulla joukkueella.

 

Miesten Ykköspesis

LP – Laukaan Urheilijat

La 14.8. klo 16:00

Loimaan Pesäpallostadion

Otteluisäntänä: Loimaan kauppakamariosasto

Liput: 10€ / 8€ / 5€ / 0€

 

Tervetuloa!

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet