Miesten Ykköspesistä

09.06.2021

LP- Ikaalinen klo 18.00

Pelipaikka: Loimaan Pesäpallostadion
Liput: 10 € / 8 € / 5 € 12-18-vuotiaat / 0 € alle 12-vuotiaat
Lopputulos: 2-0 (3-2, 4-3)

Ennakko

SARJANOUSIJA VASTUSTAJAKSI KOTIAVAUKSEEN

Etelä-Pohjanmaa, Tampere ja Kankaanpää. Näistä aineksista on koottu Ikaalisten Tarmon Ykköspesisjoukkue. Sarjanousijan riveissä pelaa myös omia kasvatteja, mutta pääosa joukkueesta koostuu Ikaalisten lähiseudun pelaajista.

 

Aloitetaan Pohjanmaalta. Joukkueen uusin pelaajavahvistus, Joona Kettunen, on Seinäjoen miehiä. Viime kaudella mies pelasi myös Ykköspesistä Alavudella. Ville Haapamäki, Juho ”Jukanpoika” Peltoniemi ja Perttu Olli ovat muut pohojalaaset joukkueessa. Jalkoja riittää jokaisella, ja siksi he esiintyvät yleensä lyöntijärjestyksen kärkipäässä.

 

Mansea pesisurallaan ovat edustaneet kokeneet Joni Aalto, Topi Moisio ja Sampo Lähdesmäki. Tilanteiden rakentelu on näiden miesten harteilla. Kotiutustilanteissakin saa vastustajan ulkokenttä olla varpaillaan, kun nämä miehet tähyilevät ulkokentälle.

 

Eikä pidä unohtaa, että myös Ikaalisten pelinjohtaja Atte Hakala pelasi useita kausia Tampereella. Atte päätti pesisuransa kuitenkin kaudella 2019 Loimaalla LP:n väreissä. Ja hienosti päättikin, kun oli mukana nostamassa vihreävalkoisia pitkän tauon jälkeen Ykköspesikseen. Räpylä, jonka kunnosta huolehtiminen oli Atelle kunnia-asia, on sen jälkeen pysynyt naulassa.

 

Kankaanpää-Ulvila-Pori-akselilta tulee joukkueen nuorisokaartia. Eeli Uusitalo, Joe Vartiamäki, Atte Piisi ja kumppanit ovat vielä suurelle yleisölle melko tuntemattomia, mutta kaikilla on erinomaiset valmiudet jo nyt nousta ratkaisijan asemaan varsinkin Ykkössarjatasolla. Myös viime kaudella sarjanousun lyönnillään ratkaissut Niko Ehto kuuluu tähän nuorten satakuntalaisten heimoon.

 

Seuraikoni, oma kasvatti, Petja Leino on edelleen hieman yli nelikymppisenäkin joukkueen vaarallisimpia kotiuttajia yhdessä Hyvinkään Tahkossa junioripelinsä aloittaneen Samu Saarisen kanssa.

 

Ikaalisten Tarmo aloitti Ykköspesiskautensa kotivoitolla Laukaan Urheilijoista. Suurimmat jännitykset on siis menestyksekkäästi karistettu hartioilta, ja onkin luultavaa, että LP saa keskiviikkona vastaansa huippuenergisen ja -yritteliään vastustajan. Lisäksi Tarmo voitti alkukeväällä LP:n tällä samalla stadionilla, joten Hakalan hakkapeliitoilla on pieni henkinen yliote Loimaasta.

 

Myös Loimaan Palloilijat lähti kauteensa täydellä höyryllä. Komea voitto hankalana vieraskenttänä tunnetulta Kitrolta nostaa myös kotijoukkueen odotuksia keskiviikon peliin. Tilanteita syntyi, ja Alajärvellä oli Tommi Angerviston vuoro ottaa kotiutusvastuuta. Toinen Tommi, Malinen, on puolestaan onnistunut aiemmin hienosti nimenomaan Ikaalista vastaan.

 

Hieno ottelu on siis tulossa. Toivottavasti myös Ikaalisista tulee paljon katsojia kannustamaan omiaan Loimaan pesäpallostadionille. Kelien pitäisi olla kohdillaan, yleisömäärärajoituksia ei ainakaan tätä juttua kirjoitettaessa ole, ja viimeinkin on mahdollisuus lähteä katsomoon kokemaan urheilutapahtuman tunnelmaa.

 

Pesis on parasta paikan päällä.

 

ke 9.6. klo 18.00

miesten Ykköspesis

LP – Ikaalisten Tarmo

Liput: 10 € / 8 € / 5 € 12-18-vuotiaat / 0 € alle 12-vuotiaat

 

Tarkista koronaohjeet seuran Facebook-sivuilta!

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet