Miesten Ykköspesistä

24.05.2022

LP - Alavus klo 18.00

Pelipaikka: Loimaan pesäpallostadion
Liput: 10 € / 8 € / 5 € 12-18-vuotiaat / 0 € alle 12-vuotiaat
Lopputulos: 2-0 (2-1, 4-1)

Ennakko

TIISTAINA ALAVUS

Alavuden Peli-Veikot saapuu tiistaina mittaamaan Loimaan Palloilijoiden pelivireen. Joukkue on pelannut Ykköspesiksessä tähän mennessä kolme ottelua, joista saldona on yksi voitto ja kaksi tappiota.

 

Voiton Alavus pystyi hakemaan Alajärven Kitrolta, kun se vajaa viikko sitten haki kaksi pistettä kotiutuslyöntikisan päätteeksi Ankkureista. Kaksi kotiotteluaan se on hävinnyt. Kauden avauksessa Oulu oli parempi, ja sunnuntaina myös Ikaalisten Tarmo jätti kotijoukkueen pisteittä.

 

Alavus menetti viime kauden päätteeksi kaksi tärkeää pelaajaansa. Lukkari Antti Toivola siirtyi naapuriin Alajärvelle, ja linjassa pelannut Joonas Riikilä muutamaa astetta kauemmaksi Kuopioon Puijon peliasuun.

 

Kokeneiden pelaajien lähtöön reagoitiin kuitenkin keväällä uusilla pelimiehillä. Aluksi joukkueeseen liittyi Kankaanpään Mailan kasvatti Miika Anttila, joka tuo joukkueeseen vahvaa lyöntivoimaa. Miehellä on Superpesis-kokemusta mm. Seinäjoelta, KaMasta ja Koskenkorvalta. Toinen Superista siirtynyt pelaaja on Mikko Hakomäki, joka palasi Pohjanmaalle pelattuaan muutaman kauden Siilinjärven Pesiksen riveissä. Varma koppari ja sisäpelissä taitava tilanteiden rakentaja on pelannut uudessa joukkueessaan yleensä numeroilla 3 tai 4.

 

Alavus on alkukauden peleissään osoittanut, että ulkopeli pitää, mutta sisäpelissä on kangertelua. Joukkue on hakenut kärkipelaamiseensa toimivaa rakennetta. Avauspeleissä ykkösenä pelasi Ville Takala, mutta kun kentällemenoissa oli ongelmia, vaihtoi pelinjohto lukkari Oskari Mäkelän kärkeen. Vielä hallikauden peleissä ajokoirana toimi Elmeri Antila. Kun Anttila ja Hakomäki liittyivät joukkueeseen, Antilan paikka on löytynyt etenijäjokerin roolista.

 

Jos Alavus saa kärjen toimimaan, ovat Anttila ja jokerimörssärit Joonas Riihimäki ja Lauri Juurakko valmiita kotiuttamaan. Peruspohjalaiseen tyyliin juoksuja ei välttämättä haeta yhtä kerrallaan, vaan lyöntivoimaa riittää myös sekä rajapuhkaisuihin että takakentän läpilyönteihin.

 

Kun vielä näyttää siltä, että tiistaiksi on luvassa kaunis ja lämmin kesäinen sää, voidaan ottelusta odottaa runsasjuoksuisempaa kuin kauden tähänastiset ottelut. Viime kaudella vastaava ottelu käytiin heinäkuun helteissä. Silloin LP oli kotareiden jälkeen vahvempi luvuin 2-1. LP löi ottelussa 15 juoksua, eikä Alavuskaan säästellyt, vaan paukutti Loimaan ulkokentästä yhteensä kymmenen juoksua.

 

Yleisöönmenevää pesistä näyttäisi siis olevan tulossa tiistainakin. Tervetuloa kannustamaan LP voittoon!

 

Miesten ykköspesis

Loimaan pesäpallostadion

ti 24.5. klo 18.00

LP – Alavuden Peli-Veikot

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet