Miesten Ykköspesistä

14.08.2022

LP - Haapajärvi klo 15.00

Pelipaikka: Loimaan pesäpallostadion
Liput: 10 € / 8 € / 5 € 12-18-vuotiaat / 0 € alle 12-vuotiaat
Lopputulos: 2-1 (2-5, 8-2, 2-0)

Ennakko

SUNNUNTAINA KOVIEN PANOSTEN OTTELU

Ykköspesiksen runkosarja päättyy tulevana viikonloppuna. Joukkueilla on pelaamatta enää yhdestä kahteen peliä. Loimaan Palloilijoilla on jäljellä enää yksi, mutta sitäkin merkityksellisempi, ottelu Haapajärven Pesä-Kiiloja vastaan. Siinä pelissä on panoksena Ykkössarja-paikka kaudelle 2023.

 

LP:n kausi on ollut kuin takasiivetön Formula 1 -auto. Lähes kaikkien vastustajien kanssa ollaan oltu tasaväkisiä, mutta silloin, kun olisi pitänyt puristaa ohi, ei puhtia ole ollut riittävästi. Tämä havainnollistuu, kun vertaa sarjataulukon viittä viimeistä joukkuetta.

 

LP on sarjassa kahdeksantena ja sunnuntain vastustaja Haapajärvi sijalla 12. Loimaa on voittanut pelaamistaan 23 ottelusta kahdeksan, ja Haapajärvi 22 ottelusta seitsemän. Piste-ero joukkueiden välillä on kuitenkin 10 pistettä. Tämä selittyy pääosin sillä, että LP on pelannut koko kauden ajan tasaisia otteluja ja on pystynyt ottamaan nyhtöpisteitä jaksovoitoillaan yhteensä kuudesta häviämästään pelistä. Haapajärvi on onnistunut tässä vain kerran.

 

Sarjan kolme viimeistä joukkuetta, Haapajärvi, Ikaalinen ja Alavus, ovat jo varmoja pudotuspeleihin joutuvia seuroja. Niiden välillä käydään enää kamppailua siitä, mikä joukkue jää viimeiseksi ja kohtaa silloin pudotuspeleissä joko Kannuksen Uran tai LP:n.

 

Haapajärvi pelaa lauantaina sille erittäin tärkeän ottelun Ikaalisissa. Voittamalla Tarmon 2-0 se nousisi varmasti ainakin hetkellisesti pois jumbopaikalta. Ikaalisten viimeinen ottelu on vieraspeli Alajärvellä, mikä ei ole helppo paikka ottaa pisteitä.

 

Yhdentenätoista oleva Alavus voi vielä sekoittaa pakkaa, mutta senkään urakka ei ole helppo, sillä kaksi vieraspeliä odottavat Simossa ja Oulussa.

 

Varmaa siis on, että sarjan kolme viimeistä joukkuetta pelaavat tosissaan viimeisissä peleissään eikä helppoja pisteitä ole vastustajille luvassa.

 

Sama pätee sijoilla kahdeksan ja yhdeksän oleviin Loimaaseen ja Kannukseen. Kannus on kahden pisteen päässä LP:stä, ja sillä on vielä kaksi peliä jäljellä. Lauantaina joukkue matkustaa Joona Iivosen johdolla Kouvolaan. Kopla oli kova keskiviikkona Loimaalla, mutta näytti siltä, että Elmeri Iivonen oli aika hyvin perillä kouvolalaisten merkistä. Isoveli Joona istui katsomossa ja sai varmaan myös pientä vinkkiä lukkaripeliinsä.

 

Sunnuntaihin lähdetään joka tapauksessa siitä tilanteesta, että sekä LP:llä että Kannuksella on mahdollisuus varmistaa sarjapaikka viimeisessä pelissään. Jos Kannus voittaa Kouvolassa, se nousee joko tasapisteisiin LP:n kanssa tai 0-2-voitolla ohittaa loimaalaiset pisteellä. Tappio tietää sitä, että LP säilyttää niukan johtoasemansa.

 

Kannus päättää runkosarjan vieraspelillä Haminassa. Hieman outoa on se, että päätöskierrosta ei pelata kaikilla paikkakunnilla samaan aikaan, vaan Haminassa klo 17 alkavassa ottelussa Kannuksella on jo luultavasti tieto siitä, miten Loimaalla klo 15 alkavassa ottelussa on käynyt/käymässä.

 

Kannukselle ei riitä, että se ottaisi jäljellä olevista otteluista kaksi jaksovoittoa, mutta häviäisi pelit. Kahdella pisteellä se nousisi tasalukemiin LP:n kanssa, mutta LP:llä on enemmän kolmen pisteen voittoja, jotka ratkaisevat, jos voittojen määrä on sama.

 

Kannus nousee kuiville, jos se voittaa vähintään toisen ottelunsa ja LP jää Haapajärveä vastaan pisteittä.

 

Muissa kombinaatioissa tarvitaankin sitten jo melkoista ynnäämistä, jotta seurojen välinen ero saadaan selville.

 

LP:n kannalta selkeintä on, että sunnuntaina voitto kairataan kotiin. Silloin on tehty se, mitä pystytään. Jos Kannus on senkin jälkeen parempi, niin silloin se on parempi, ja sillä siisti.

 

Nyt jos koskaan joukkue tarvitsee kotiyleisönsä tukea. Kouvola-ottelu jälkeen pelaajat olivat todella pettyneitä esitykseensä. Siinä saattaa olla siemen siihen, että sunnuntaina ei anneta saman toistua.

 

Nyt kannattaa tulla stadionille tukemaan joukkuetta!

 

su 14.8. klo 15.00

Miesten Ykköspesis

LP – Haapajärven Pesä-Kiilat

Loimaan Pesäpallostadion

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

Evästeet