Alavudelta täysi potti pisteitä

Loimaan Palloilijat nappasi kolme pistettä sarjanousijoiden ensimmäisestä keskinäisestä kohtaamisesta tämän kauden Ykköspesiksessä. Ottelu Alavudella oli jaksolukemia (1-4, 2-3) selkeämmin loimaalaisten hallinnassa.

Hallinnasta piti huolen mahtavan pelin lautasen ääressä pelannut Joona Iivonen. Tolpat ja taktiset väärät osuivat lähes poikkeuksetta maaliinsa, ja Peli-Veikoilla oli vaikeuksia saada pelaajia pesille. Koko Loimaan etukenttä Iivonen, Jero Talvinen ja Jaakko Sormunen teki murhaavaa jälkeä Alavuden lyhyistä vaihto- ja kotiutuslyönneistä.

 

Ensimmäinen jakso ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä vuorossa, kun LP pystyi Iivosen johdolla tylsyttämään Alavuden hyökkäykset. Omassa sisävuorossa lyötiin luuta kurkkuun kolmen kotiutuksen verran.

 

Aluksi Joona roikotti pallon kolmospuolelle väliin. Toisen pelinsä LP:n paidassa pelannut Elmo Peltonen sai hylkötellä kotiin. Sen jälkeen Tommi Angervisto laittoi painepallon polttolinjaan, jossa häpläiltiin, ja Akseli Åberg toi juoksun. Lopuksi vielä paluun Palloilijoihin tehnyt Leevi Lehto kurmootti kakkoskopparia ja toisen lyöntikierroksen aloittanut Tomi Lehtonen ehti kotiin.

 

Joona piti Alavuden sisäpelin kurissa ja nuhteessa, ja toisessa sisävuorossa oli Angerviston vuoro onnistua toistamiseen. Näpillä kotiin kiri Peltonen.

 

Myös kotijoukkue sai kuparisensa rikki, kun jokeri Lauri Juurakko onnistui lyömään Rasmus Tepon kotipesään saumavedolla.

 

Toisella jaksolla Loimaa aloitti jälleen juoksujenteon. Soppa Sormunen onnistui viimeisenä lyöjänä iskemään niin ikään saumasta loimaalaiset 0-1-johtoon. Juoksun toi Iiro Hämäläinen.

 

Toisessa sisävuorossa LP kasvatti juoksutiliään kahdella, kun aluksi Angerviston löysä lyönti polttolinjaan poltteli jälleen linjapelaajan hyppysissä. Samaa kaavaa noudatti myös 0-3-juoksu, jossa oli Iivosen vuoro laittaa kolmospolttajaa suorittamaan. Suoritus jäi piippuun, ja Jero toi juoksun.

 

Sen jälkeen vaikutti siltä, että pelaajien bensa alkoi loppua. Juoksu ei oikein kulkenut eikä ulkopelissäkään oltu enää hereillä. Onneksi myös Alavus jatkoi virheiden sävyttämää peliään eikä saanut kuin kaksi kavennusjuoksua Juurakon ja Tero Rantakankaan lyöminä.

 

Joona Iivonen palkittiin ansaitusti ns. kentän parhaan pelaajan palkinnolla. Ykköspalkinto meni Tommi Angervistolle ja kakkonen Elmo Peltoselle. Kotijoukkueen vastaavat olivat Lauri Juurakko ja Jaakko Peltokangas.

 

Kolme pistettä nosti LP:n sarjataulukossa jaetulle viidennelle sijalle Simon kanssa. Pistejahti jatkuu lauantaina, kun sarjassa yhdeksäntenä oleva Kannuksen Ura saapuu Loimaalle. Kuukausi sitten Ura oli kotiottelussaan 2-0 parempi, joten hampaankoloihin pitäisi olla jäänyt jotain.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet