Edustusjoukkueet omaksi jaostokseen

Loimaan Palloilijat Juniorpesis päätti syyskokouksessaan eriyttää edustusjoukkueidensa toiminnan omaksi jaostokseen. Jaoston tehtävänä on huolehtia sekä naisten suomensarjajoukkueen että miesten ykköspesisjoukkueen toiminnasta.

Jaoston puheenjohtajana toimii seuran puheenjohtaja Jussi-Pekka Niittymäki. Rahastonhoitajana on Leena Pietilä ja sihteerinä Matti Ylitalo.

 

Uuteen jaostoon laadittiin omat sektorinsa, joita vetää vastuuhenkilö. Varainhankinnassa piällysmiehenä on Yrjö Riikonen. Aleksi Lehtimäen kontolla on urheilupuoli. Tiia Iivonen huolehtii mm. talkoolaisten hankinnoista ottelutapahtumiin. Jesse Jokinen vastaa viestinnästä sekä sisällöntuotannosta. Olli-Pekka Lehtisalo otti hoidettavakseen ns. strategiaryhmän vetämisen.

 

- Sain koottua suunnittelutyöhön mukaan aivan loistavan ”strategianyrkin”. Yksi soitto riitti siihen, että innolla mukaan lähtivät loimaalaiset Susanna Alava, Anssi Lammila, Tero Lepola, Matti Lähteenmäki ja Juha-Matti Reini, kertoo O-P.

 

Kun vielä mies MansePP:n nousun taustalta, Juha Antikainen, kertoi ottavansa haasteen mielellään vastaan, oli ryhmä koossa.

 - Olin jo pitkään odottanutkin yhteydenottoa tältä alueelta, kertoo Pesäpalloliiton koulutusvastaavana toimiva Upi Antikainen.

 

- Näen, että tällä seutukunnalla on erinomaiset edellytykset nousta taas korkeimmallekin sarjatasolle. Alueella tehdään vahvaa juniorityötä, ja Loimaa muistetaan pesispiireissä erityisesti pitkästä historiastaan.

 

Samaa ajatusta toistaa Matti Lähteenmäki, joka pesistuomarointihommissaan on kiertänyt kaikki Suomen pesispaikkakunnat.

- Hyvin usein yhä edelleenkin minulta tullaan kysymään, että mites siellä Loimaalla pesis jaksaa.

 

Lammilan Anssi on pesispiireissä yhtä tuttu mies kuin Mattikin. Upean uran Kouvolassa luonut mies pitää koko ajan yhteyksiä kotipaikkakunnalleen.

- Mukava oli, kun O-P soitteli. Pesisjuuret ovat täällä, ja haluan antaa omaa kokemustani kasvattajaseurani käyttöön.

 

Myös toinen loimaalainen pesiksessä muilla paikkakunnilla kunnostautunut pelaaja, Susanna Alava, pystyy ammentamaan muualta saamiaan oppeja strategiaryhmän käyttöön. Suski palaa tällä kaudella myös pelaajaksi LP:n väreihin ja voi toimia linkkinä jaoston ja naisjoukkueen pelaajiston välillä.

 

Lepolan Tero on ryhmän ulkomaalaisvahvistus. Tanskanmaalta operoiva, nykyisin myös jääkiekkovalmennukseen hurahtanut pelaaja, oli tuttu näky vihreässä pelipaidassa vielä ulkomaille siirtymisensäkin jälkeen.

- Pesissydämessäni on kaksi väriä. LP:n vihreä ja Tahkon keltainen. Molemmat seurat ovat antaneet minulle hienoja kokemuksia, ja Loimaalla olisi hyvä saada uutta tuulta siipien alle, Hyvinkäällä vuonna 2007 Suomen mestaruuden voittanut Tero kuvaili.

 

Juha-Matti Reini oli vielä pari kautta sitten seuran toiminnanjohtaja ja näki paraatipaikalta toiminnan hyvät ja huonot puolet. Siksi paikka strategianyrkissä oli selviö.

- Homma on lähtenyt hienosti liikkeelle. Lähdimme liikkeelle vahvuuksistamme, joita löytyi ilahduttavan paljon. Seuraavaksi otamme käsittelyyn seuran toiminnan kulmakivet ja arvot, joiden mukaan toimintaa lähdetään kehittämään, O-P kertoo.

 

- Loimaan seudulla on paljon menestyneitä urheilijoita ja seuroja, jotka ovat toiminnallaan osoittaneet, että näinkin pieneltä paikkakunnalta voidaan nousta ihan Suomen huipulle saakka. Nyt lähdetään siitä, että loimaalainen pesäpallokin nostetaan taas sille tasolle, että jokainen paikkakuntalainen voi ylpeästi todeta olevansa Loimaalta.

 

Laadukasta junnutoimintaa ei saa unohtaa eikä myöskään tarkoitus ole katkaista yhteistyötä naapuriseurojen kanssa.

 

- Pikemminkin päinvastoin. Pelaajapolku, jossa alueen seurat voivat osoittaa nuorelle pelaajalle oikean paikan kasvaa ja kehittyä, on mahdollista vain, jos seurat pystyvät löytämään toiminnalle yhteisen sävelen.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet