Eveliina Vainio: Ensi kaudella pyrin parantamaan suoritusten laadukkuutta, etenkin sisäpelissä.

Pesäpallokentällä ei ole tavatonta, mikäli joukkueessa nähdään veljeksiä tai sisaruksia. Usein tarinat lajivalintojen takaa kertovat, miten nuoremmat ovat aloittaneet lajin vanhemman sisaruksen jalanjäljissä.

Vuosien saatossa on Palloilijoidenkin valkovihreissä pelinutuissa nähty niin veljeksiä, kuin myös siskoksia. Harvinaisempaa kuitenkin on nähdä samassa kokoonpanossa peräti kolme siskosta. Näin kävi ja tämä nähtiin Palloilijoiden naisten joukkueessa kaudella 2015.

 

Ottelussa Seinäjokea vastaan heinäkuussa 2015 nähtiin LP:n naisten kokoonpanossa kolme Vainiota, kun siskoksista Elinan ja Anniinan lisäksi suomensarjassa debytoi trion kuopus, Eveliina.

 

Debytointi edustusjoukkueessa oli tietysti jännittävää, mutta isosiskot olivat tuki ja turva jännittävässä tilanteessa, Eveliina kertoo.

 

Trio ehti pelata yhdessä koko kolmikon voimin kolme ottelua loppukauden aikana sekä vielä kerran seuraavalla kaudella kesällä 2016. Tämän jälkeen Anniinan pelit loppuivat ja siskosten määrä kokoonpanossa putosi kahteen. Kauden 2017 päätteeksi päättyivät puolestaan Elinan pelit ja jäljelle siskoksista jäi Eveliina, josta on nuoresta iästään huolimatta tullut Palloilijoiden naisiin jo yksi rutinoituneista runkopelaajista.

 

Vastikään täysi-ikäisyyden rajan ylittäneen ”Evun” voi sanoa olevan nuori ja lahjakas, mutta myös ikäänsä nähden kokenut. Tuleva kausi on pelurille jo kuudes naisten edustusjoukkueessa.

 

Poikkeuksellisen Eveliinan tarinasta pelaajana tekee se, että debytoidessaan kesällä 2015, oli hän vasta 13-vuotias. Näin ollen hän on nykyisen seurahistorian nuorin pelaaja, joka on tehnyt ensiesiintymisensä edustusjoukkueen riveissä.

 

Edustusjoukkueessa debytointi oli hieno kokemus ja motivoi nuorta peluria. Syynä oli varmastikin se, että edustusjoukkue tarvitsi lisää pelaajia ja haluttiin täten nostaa nuoria joukkueeseen kehittymään, Evu jatkaa.

 

Otteluja Evulta löytyy 59 kappaletta naisten suomensarjasta ja 21 tyttöjen superpesiksestä. Poikkeuksellista on myös se, että näistä 80 ottelusta pelaaja on neljän ottelun verran esiintynyt jokeripaidassa ja kaikki loput 76 ottelua pelipaikaksi on merkitty sieppari. Räpylätaito nuorella pelurilla on niin hyvä, että eittämättä taitotaso riittäisi varmasti pelaamaan lähes paikkaa kuin paikkaa, mutta vakiopaikaksi nuorimmalle Vainiolle on muodostunut juurikin etukenttä ja siepparin paikka. Pelaaja nostaakin esille viime kaudesta ulkopelin ja suoritusten tasaisuuden:

 

Viime kausi oli joukkueelta todella hyvä. Saavutettiin tavoitteemme ja jopa vähän sen ylikin. Henkilökohtaisella tasolla kausi oli ihan hyvä. Kehityin pelin lukemisessa ja ulkopelisuoritukset olivat aikaisempiin vuosiin verrattuna tasaisempia.

 

Tulevan kauden tavoitteetkin Vainiolla on kirkkaina mielessä:

Ensi kaudella pyrin parantamaan suoritusten laadukkuutta, etenkin sisäpelissä, hän kertoo.

 

Ennen uuden kauden alkua on edessä vielä talvikauden loppurutistus. Vainio kertoo talvikauden sujuneen hyvin, ahkerasti reenatessa.

 

Alkavaa kautta kohti mennään hyvillä fiiliksillä ja menestystä odottaen, niin joukkueena, kuin henkilökohtaisella tasolla.

 

Palloilijoiden naisten sarja-avaukseen on aikaa kaksi ja puoli kuukautta, jonka jälkeen taistelu sarjapisteistä alkaa. LP:n naiset aloittavat kautensa viiden ottelun mittaisella vieraskiertueella, jonka ensimmäinen pysäkki on toukokuun 9. päivä, kun Rauman Fera isännöi Palloilijoita viime kauden lohkofinaalin uusinnassa. Kotikentällä LP:n naiset nähdään ensimmäistä kertaa kesäkuun 7. päivä, kun Loimaan uudistuneelle kentälle vieraaksi saapuu Laitilan Jyske.

 

Joukkueena tavoitteemme on päästä pudotuspeleihin. Henkilökohtaisesti tavoittelen isompaa roolia sisäpelistä. Tavoitteeni ylipäätään pesäpallon suhteen on pelata hyviä pelejä ja kehittyä sekä joukkueena, että yksilönä, hän sanoo.

 

Millaista joukkuetta sitten sopii odottaa kentillä nähtävän, kun kausi alkaa... Siihen Eveliina nostaa esiin hyvän hengen.

 

Joukkue on kehittyvä ja motivoitunut. Ensi kaudella nähdään hyvän hengen omaava ja innokas LP, Eveliina tuumaa.

 

Palloilijoiden naisten joukkueessa on myös uutta kasvoa, paluumuuttajaa sekä omista nuorista edustuksen mukaan nostettua peluria ja Vainiolla onkin katsojille tärppi, ketä kannattaa seurata, kun kausi alkaa.

 

Mette Leppikoski. Hän on LP:n oma kasvatti, kehittyvä pelaaja ja uusi kasvo meidän joukkueessamme, Evu sanoo.


  • Ensi kaudella pyrin parantamaan suoristen laadukkuutta, etenkin sisäpelissä.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet