IIRO HÄMÄLÄINEN PALAA PALLOILIJOIHIN KAHDEN VUODEN SOPIMUKSELLA

Loimaan Palloilijoiden miesten edustusjoukkue saa kaivattua kokemusta, kun Iiro Hämäläinen, 31, palaa Loimaalle neljän vuoden tauon jälkeen. Hämäläisen sopimus on kaksivuotinen ja sisältää option.

Viimeiset kolme kautta Jokioisilla viettänyt Hämäläinen toimi sarjanousuun päättyneellä viime kaudella Koetuksen kapteenina. "Hämis" omaa kokemusta Superpesiksestä Hyvinkään Tahkon sekä Alajärven Ankkureiden riveistä. Ykköspesiksessä mies on nähty niin Loimaalla, Jokioisilla, Riihimäellä, Järvenpäässä kuin myös PunaMustien riveissä. Palloilijoiden rosterissa hänet nähtiin vuonna 2013, ensimmäisellä Ykköspesis -kaudella. 

 

– Edellinen visiitti ajoittui kauteen 2013, jolloin liityin juuri Ykköspesikseen nousseeseen, nälkäiseen porukkaan. Henkilökohtainen panos oli lopulta suuri pettymys, kun kahden pahan loukkaantumisen myötä, joista polvivamma vaati lopulta leikkaushoitoa, kausi jäi itselläni torsoksi. Voi siis sanoa, että hampaankoloon jäi toivottua enemmän. 

 

– Seurasta ja joukkueesta jäi pelkästään positiivinen mielikuva, hienosti otettiin "ulkopuolelta" tullut jannu vastaan. Seurahuone ja nyt jo edesmennyt Ankkuripaikka jättivät myös hyvän maun suuhun, Hämäläinen naurahtaa.

 

Viime visiitti jäi harmittavasti kuuden ottelun mittaiseksi, ja nyt mies palaakin innoissaan Loimaalle.

 

– Erittäin innoissani ja motivoituneena palaan Loimaalle ja vihreä-valkoiseen sotisopaan, perinteikäs seura, jonka edustaminen on kunnia-asia. Varsinais-suomalainen pesäpallo on muutoinkin ollut läpi uran lähellä sydäntä ja Loimaaltakin on matkan varrella jäänyt kaveripiiriin useita hienoja persoonia, joiden kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia kentän laidalla, hän kertoo.

 

Takakentällä viihtyvä ja huivimuodistaan tunnettu Hämäläinen näkee omat tavoitteensa selkeänä, kuten myös sen, mitä hän aikoo omalta osaltaan tuoda joukkueeseen.

 

– Viime kaudella tullut nivusvamma osoittautui lopulta sitkeäksi tapaukseksi ja alkutalvi on mennyt kuntoutuksen ja perusfysiikan rakennuksessa. Pikkuhiljaa on päästy vauhtiin ja kohta alkaa työnteko myös joukkueena. Urheilun saralla olen myöhäisherännäinen, vasta näin myöhemmällä iällä on ymmärtänyt mitä urheilijaksi tuleminen vaatii ja oppinut myös toteuttamaan sitä päivittäisessä arjessa. Sitä kautta koen, että potentiaali pesäpalloilijana on vielä jäänyt piippuun ja sitä lähdetään ulosmittaamaan. 

 

– Henkilökohtaisena tavoitteena on yhä pelaaminen ainakin Ykköspesiksessä. Ensi kaudella pelata ehjä kausi ilman loukkaantumisia. Joukkueeseen pyrin tuomaan kokemuksen ja johtajuuden kautta ammattimaista tekemistä. Olen uran varrella saanut kunnian toimia lukemattomien kovan luokan valmentajien ja pelaajien kanssa ja heiltä tarttunutta oppia pyrin siirtämään nuorisokaartille niin paljon kuin mahdollista ja sitä kautta auttaa heitä urallaan eteenpäin, Hämäläinen sanoo.

 

"Tulkaa katsomaan minkä värinen huivi Hämäläisellä on päässään", on kuuleman mukaan jo vanha juttu, mutta terveisiä miehellä silti on faneille:

 

– Loimaalla on ensi kaudella nuori ja kokematon joukkue, mutta sitäkin motivoituneempi, ennakkoluulottomampi ja yllätysvalmiimpi. Joukkue jonka pelejä kannattaa seurata paikan päällä. Seuran taustoja on laitettu uuteen uskoon ja tähtäimessä on pitkän linjan työ ja tavoite nostaa seura uuteen kukoistukseen. Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu tähän omalla panoksellaan, oli se sitten makkaranmyyjänä tai katsojana, jokainen on yhtä arvokas, mies vinkkaa.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet