Kaikkien aikojen pesiskesä alkaa

TV-mainonnassa käytetään usein ylisanoja tulevista ohjelmista. Ennennäkemätön, huikea, kaikkien aikojen, ovat ilmauksia, joilla nostetaan katsojien odotuksia tulevia ohjelmia kohtaan.

Uusi pesiskausi on käynnistymässä. Onko se kaikkien aikojen pesiskausi? Jotain spesiaalia on ainakin luvassa. Pesäpallo täyttää sata vuotta. Sen ympärille on luvassa erilaisia tapahtumia niin Superissa kuin Ykköspesiksessäkin. Kun myös loimaalainen pesäpallo viettää 90-vuotisjuhlaansa, voidaan todeta, että jotain poikkeuksellista tulevasta kesästä on luvassa.

 

Yksi tällainen tapahtuma on Loimaan Palloilijoiden järjestämä pesisviikonloppu Ahvenanmaalla. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna sekä nais- että miesjoukkueet pelaavat Ahvenanmaan satavuotisen itsehallintokauden ensimmäiset viralliset pesäpallo-ottelut. Naiset aloittavat lauantaina 2.7. ottelullaan Lahden Maila-Veikkoja vastaan. Kun naiset ovat saaneet pelinsä päätökseen, kentälle juoksevat LP:n miehet. Kiilan toiselle puolelle asettuvat Jyväskylän Lohen pelaajat. Ottelut pelataan Jomalan urheilukeskuksessa, joka on noin seitsemän kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta.

 

Pesisoppeja on tarkoitus jakaa paikallisille jo perjantai-illalla ja mahdollisesti myös lauantaiaamuna. LP hoitaa kiinnostuneiden perehdytyksen lajiin, ja tarkoitus on, että ahvenanmaalaiset pääsevät myös kokeilemaan lajitaitojaan.

 

Tämä viikonloppu tulee varmasti olemaan yksi mieleenpainuvimmista pesismuistoista sekä pelaajille että katsojille.

 

Ykköspesiksestä on ainakin harjoituspelien ja joukkueiden nimilistojen perusteella odotettavissa entistä tasokkaampi ja myös tasaisempi sarja. Monet joukkueet ovat onnistuneet haalimaan riveihinsä pelaajia Superpesiksestä joko suorilla seurasiirroilla tai kaksoisedustusten kautta. Näyttäisi siltä, että jokainen voitto ja jokainen piste tulee tällä kaudella olemaan erittäin tärkeä. Ero neljän Superpesiskarsintoihin ja neljän putoamista vastaan kauden päätteeksi joutuvien joukkueiden välillä ei ole iso. Mitä tahansa saattaa siis kesän aikana tapahtua.

 

Loimaan Palloilijat lähtee kauteen uudella ryhmityksellä. Joukkueen viimekautinen runko pysyi hyvin kasassa, ja mukaan on tullut mielenkiintoisia uusia pelaajia. Paluun kasvattajaseuraansa tekee viimeksi Kankaanpäässä Superia pelannut Toni Pomell. Miestä nähtäneen ensi kesänä kentällä niillä paikoilla, joilla eniten tapahtuu. Ulkopelissä linjassa liikkuva ja sisäpelissä ilmeisesti numerolle neljä sijoittuva kova pelimies on kokemuksellaan selkeä vahvistus kohtuulliseen nuoreen joukkueeseen.

 

Toinen pelaaja, jota viime kaudella ei vielä LP:n vihreissä nähty, on Aleksi Lahti. Kannuksessa ja Vähässäkyrössä Ykköspesistä pelannut Aleksi on harjoituspeleissä pelannut kakkosvahtina hihassaan numero kaksi. Aiemmin myös lukkarina pelannut nopeakinttuinen kaveri tuo joukkueeseen tärkeää etenemisvoimaa.

 

Uusvanhoja pelaajia ovat Hyvinkään Tahkosta kaksoisedustuksella täksi kesäksi Loimaalle siirtyneet Samu Kyhyräinen ja Ville Vierimaa. Samu näytti jo viime kesänä lupaavia otteita sekä etukentällä että varsinkin mailanvarressa. Myös Ville vakuutti viime kaudella LP:n väreissä sekä etenijänä että hyvin peliä lukevana linjapelaajana.

 

Syksyllä Jokioisten Koetus junioreista LP:n harjoitusryhmään liittyi erittäin lupaava nuorten pelaajien viisikko. Pelaajat pääsivät näkemään läheltä, millaista on harjoittelu miesten Ykkösessä. Pelaajat kehittyivät talven aikana roimasti, ja on mahdollista, että ainakin Eetu Mutikainen ja Perttu Kenttäaho saattavat tehdä Ykköspesisdebyyttinsä jo tulevana kesänä.

 

Lautasen ääressä Iivosten jäsentenvälinen kisa päättyi, kun Joona siirtyi Kannuksen Uran väreihin. Elmeri ottaa siis lautasvelhon roolin yksin itselleen. Tolpan korkeus on noussut ainakin puoli metriä, ja jäseniin on tullut lisää voimaa. Tämä tulee tekemään vastustajan sisäpelaamisen erittäin haastavaksi.

 

Etukentällä on tarjolla Kyhyräisen lisäksi läpimurtoaan Ykköseen kovasti tekevä Kasper Leijon sekä kokeneet sotaratsut Jaakko Sormunen ja Niko Julin sekä nuori Eetu Mutikainen.

 

Julin pelannee kuitenkin enemmän linjassa, jossa rinnalla nähtäneen pelaajia ryhmästä Aleksi Lahti, Tomi Lehtonen, Miro Märsylä, Toni Pomell, Ville Vierimaa ja Akseli Åberg.

 

Koppariosasto on kokenutta kaartia. Iiro Hämäläinen, Niko Mäki ja Heikki Rasilainen ovat tuttuja pelaajia jo vuosien varrelta. Luultavasti näytön paikka annetaan jossain vaiheessa myös erittäin lupaavalle, vasta rippikouluikäiselle Perttu Kenttäaholle.

 

Jokeriosastolla on tulivoimaa. Viime vuoden lyöjätilastossa sijalle neljä päätynyt Tommi Angervisto on harjoituspeleissä näyttänyt, että kumura putoaa jälleen lupaavasti. Toinen Tommi, eli Malinen, on luvannut hoitaa kapteenin roolinsa ohessa myös mailassa pelaajia kotiin viime kautta enemmän. Jos ja kun mies on sanojensa mittainen, saa moni ulkokenttä olla varpaillaan, kun vasuri astuu kotipesään. Kolmas jokeri on monipuolinen Nooa Hoikka, joka tarvittaessa etenee, vaihtaa ja kotiuttaa.

 

Rinki on laaja, mutta kuten viime kesä osoitti, pelaajia saattaa kauden aikana pudota aloituksesta, ja silloin hyvät reservit ovat kultaakin kalliimpia.

 

Erittäin jännittävä ja mielenkiintoinen Ykköspesiskausi on siis starttaamassa. Toivottavasti myös loimaalaisyleisö täyttää stadionin katsomot vanhaan malliin. Nyt ei kannata jäädä kotiin, kun tiedossa on KAIKKIEN AIKOJEN PESISKESÄ!

 

LP:n pelaajisto:

Angervisto Tommi

Hoikka Nooa

Hämäläinen Iiro

Iivonen Elmeri

Julin Niko

Kenttäaho Perttu

Kyhyräinen Samu

Lahti Aleksi

Lehtonen Tomi

Leijon Kasper

Malinen Tommi

Mutikainen Eetu

Mäki Niko

Märsylä Miro

Pomell Toni

Rasilainen Heikki

Sormunen Jaakko

Vierimaa Ville

Åberg Akseli

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet