Kannus kiri voittoon

Kaksi vuotta sitten Kannus ja Loimaa pelasivat noususta Ykköspesikseen. Silloin Kannus oli parempi voitoin 2-1. Nyt samat joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa ykkösessä, ja Kannus oli jälleen parempi lukemin 2-0 (2-0,4-1).

Ottelun taso ei pienessä sateessa ja puuskaisessa tuulessa noussut juuri suomensarjaa korkeammalle. Kummallakin joukkueella oli vaikeuksia saada etenijää kolmoselle.

Ensimmäisellä jaksolla Kannus painosti lievästi, ja pystyi Aleksi Alankon ja Severi Tikkakosken lyönneillä ottamaan jaksovoiton.

Avausjuoksussa Alanko löi pussinpohjalle kakkospuolelle. Tomi Lehtonen sai pallon hyvin kiinni, mutta tappoheitossa pallo jäi hankalasti lukkari Joona Iivosen jalkoihin eikä Joona saanut sitä kiinni. Toinen juoksuista syntyi selkeämmin, kun Tikkakoski pamautti kakkosluukusta pallon nurmikolle. Lyönnissä oli aineksia useampaankin juoksuun, mutta kakkoskoppari Niko Mäki nouti pallon nopeasti vallin takaa takaisin kentälle.

Loimaa sai kolmannessa vuorossa viimein kehiteltyä palottoman ajolähdön, mutta Severi Tikkakoski teki lyönneistä kolme nopeasti kolme paloa. Ensimmäinen tuli ykkösrajanäpäyksestä, jonka perään lukkari Aleksi Lahti säntäsi. Kotipesä oli tyhjänä, mutta Lahti onnistui tiukassa tilanteessa palauttamaan pallon ennen etenijää kotipesään juosseen Tikkakosken räpylään. Loput kaksi paloa Tikkakoski teki nappaamalla seuraavassa ajolähdössä pallon kiinni, juoksi ykköspesälle ja poltti etenijän kotiin.

Tämäntyyppiset nolot tilanteet sävyttivät LP:n otteita ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkueen lukkari Aleksi Lahti lahjoitti väärillään useita kentällemenoja kärkietenijöille, mutta tilanteiden rakentelu oli hankalaa.

Toisella jaksolla Loimaa sai uuden vaihteen peliinsä, ja Joona Iivonen piti Kannuksen lyöntipelin pihdeissään.

LP siirtyi johtoon heti avausvuorossa Nooa Hoikan kolmospussilyönnillä, jolla kotiin ehti Akseli Åberg.

Loimaa oli selkeästi pelin päällä vastustajaansa paremmin, kunnes kolmannessa vuoroparissa kahden palon tilanteessa Kannus otti ykköskakkostilanteessa aikalisän. Se auttoi, ja kotijoukkue sai luotua ajolähdön, jota purkamaan asettui lyöjäjokeri Joonas Riihimäki. Tasoitusjuoksu syntyi kovalla laakalyönnillä kolmospuolelle, jossa pallo kimposi Hoikan jalasta kentän ulkopuolelle. Toisella lyönnillään Riihimäki ratkaisi ottelun. Vastustamaton veto meni kolmospuolelta läpi, ja kotiin ehtivät niin Eetu Isohanni kuin Tuukka Sarkkinenkin.

Pieni toivonkipinä jaksovoitosta sammui, ja jokeri Aleksi Alanko sai vielä kaunistella numeroiksi 4-1. LP:n viimeinen sisävuoro ei tuottanut enää kakkostilannetta kummempaa.

Loimaalta palkittiin ykköspalkinnolla Joona Iivonen, joka oli monta astetta parempi kotijoukkueen lukkaria varsinkin syöttövarmuudessa ja taktisessa osaamisessaan. Kakkospalkinto meni Kaapo Kalmarille, joka hoiti sisäpelissä vaihtotehtävänsä mallikkaasti. Kotijoukkueen parhaat olivat ottelun ratkaissut Joonas Riihimäki ja tehokkaasti sekä ulkona että sisällä pelannut Severi Tikkakoski.

LP jää yöksi Kokkolaan, josta se sunnuntaina matkustaa Alajärven Kitrolle otteluun, joka alkaa klo 15.00.

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia