Kiitti ja kuitti, Simo!

LP lähti hakemaan tappioputkensa katkaisua Simosta, joka heinäkuussa vei voiton Loimaalta tiukan ottelun päätteeksi. Jokerien taisteluksi tiivistyneessä ottelussa LP oli parempi jaksoin 1-2, ja kuittasi tilin tasoihin. Pukukopissa riitti riemua ottelun jälkeen, ja pitkä kotimatka sujunee nyt iloisesti.

Ottelussa tehtiin yhteensä 12 juoksua. Niistä yhdeksän kirjattiin joukkueiden jokeripelaajille. Omaa kotiutuskisaansa kävivät Simon Kirin jokerikaksikko Jarno Pelkonen ja Joona Nousiainen vastassaan LP:n mörssärit Topi Tuura ja Tommi Angervisto. Kun kolme pitkää vihellystä kuultiin Simon keskusurheilukentällä, olivat Topin ja Tommin kädet ylhäällä voiton merkiksi.

 

Ottelun alussa LP sai luotua kärjestä heti ajotilanteen. Leevi Lehto ja Nooa Hoikka eivät vielä onnistuneet, mutta kolmas kerta toden sanoi. Tommi Angerviston kakkosjatkelyönnillä Niko Mäki toi ottelun avausjuoksun.

 

Simon vastaus oli seitsemän lyöjää eikä etenijää edes kolmoselle.

 

Toisessa vuorossa oli kakkoskärjen vuoro onnistua. Jero Talvinen meni kentälle. Tähän otteluun sieppariksi otettu Aleksi Lehtimäki ja Joona Iivonen siirtelivät Jeron kolmoselle, josta Topi Tuura pamautti miehen kotiin ja taululle lukemiksi 0-2.

 

Toisen tasoittavallaan Simokin sai sylinterinsä jauhamaan. Simon Kempele-lainat, Aleksi Hautala, Joona Suni, Tommi Koivisto ja Eera-Matti Karppinen, loivat ajotilanteita, joista kärjestä numeroksi neljä siirretty Tommi Koivisto ei kuitenkaan vielä pystynyt lyömään kauden ensimmäistä juoksuaan. Jokeripelaajat Jarno Pelkonen ja Joona Nousiainen sen sijaan löivät pinnan mieheen ja tasoittivat sekä pelin että jokerikamppailun.

 

Kolmas vuoropari oli lyhyt, mutta silti Tommi Koivisto ehti rikkomaan kuparisensa kauden 12. pelissään ja kotiutti Joona Sunin.

 

Loimaa aloitti viimeisen vuoronsa ideaalitilanteesta numerosta yksi eli Tomi Lehtosesta, mutta kahden lyöjän jälkeen kenttä oli tyhjä ja taululla yksi palo. Niko Mäki saatiin vielä kakkoselle, mutta siihen peli tyssäsi. Jaksovoitto Simolle lukemin 3-2.

 

Muhoksessa pesisoppinsa saanut Jarno Pelkonen avasi toisen jakson juoksutehtailun. Avausjakson tavoin nuori kotiuttajajokeri Joona Nousiainen jatkoi tästä ja teki kauden 23 juoksunsa kotiuttaessaan Koiviston.

 

LP:n kuittaus tuli välittömästi. Leevi Lehto löi kakkostilanteessa läpi, ja kotiin ehti Tomi Lehtonen. Aleksi Lehtimäkeä päästiin vielä yrittämään kotiin, mutta Heikki Rasilaisen, Mikko Lehtisalon ja Tommi Angerviston tehot eivät riittäneet lisäjuoksuun.

 

Toisen tasoittavalla Lehtimäki kirmasi jälleen tuoreine jalkoineen kärjessä, kun Angervisto onnistui toiseksi viimeisenä lyöjänä iskemään piakkoin jälleen kerran uransa lopettavan pelimiehen kotiin. Vielä suurempi ihme nähtiin, kun Topi Tuura pystyi viimeisenä lyöjänä lyömään Angerviston kotipesään saakka. Kakkospesällä ollut Tommi pääsi kotiin, kun Topin lapalaaka viuhui kolmospuolelta maisemaan.

 

Viimeisessä vuorossa Simo pystyi viemään vielä Aleksi Hautalan kolmosella, mutta Antti Väänäsen epäonnistuminen toi kaksi paloa yhdellä lyönnillä. Joona Iivonen nappasi lyhyestä näpistä kopin, jolla myös kolmospesällä ollut etenijä oli irti. Loimaa oli tasoittanut jaksot lukemiin 1-1.

 

Simossa mentiin Loimaan ottelun tapaan supervuoroon. Loimaa aloitti sen sisällä ja sai harhaheitolla avausjuoksun, jonka toi Niko Mäki. Samalla heitolla kolmoselle ehti Leevi Lehto. Leevin takana pesät täytettiin, ja ajolähtö oli valmis. Angervisto ei vielä onnistunut, mutta mahtavasti (kärkilyönnit 80%, kotiutukset 3/3) koko ottelun ajan lyönyt Topi Tuura löi ottamattoman linjan taakse ja tilanteeksi 0-2.

 

Simon kärjeksi vaihtama Koivisto paloi lyöntivuoronsa jälkeen ykköselle, mutta silti joukkue sai tehtyä ajolähdön yhdellä palolla. Jarno Pelkonen ei onnistunut, ja kolmannen palon jälkeen nähtiin vihreävalkoisten villiä juhlintaa Simosta saadun revanssin vuoksi.

 

Lusikat menivät pelin jälkeen jakoon niin, että Topi sai ykköspalkinnon ja Joona kakkospalkinnon. Simosta palkittiin niin ikään lukkari ja jokeri. Ykköspalkittu oli lautasen ääressä häärännyt Juuso Nousiainen ja kakkoseksi rankattiin kaksi juoksua lyönyt Jarno Pelkonen.

 

Hieno voitto koko joukkueelta!

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet