LP jäi pisteittä Kankaanpäässä

Loimaan Palloilijoiden tämän kauden paikallisvastustaja Kankaanpään Maila oli toistamiseen parempi joukkueiden kohdatessa perjantai-iltana Satakunnassa. Tällä kertaa jaksonumerot pysyivät siedettävinä (4-0, 4-2), vaikka KaMa oli ottelussa selkeästi parempi.

Kova vastatuuli ja kolea keli näytti sopivan kotijoukkueelle, sillä se siirtyi 1-0-johtoon heti avausvuorossa Joona Anttilan kotiuttaessa Teemu Utusen. LP joutui takamatkalle eikä pystynyt avausjaksolla horjuttamaan kotijoukkueen ulkopeliä. KaMan kopparit pelasivat rohkeasti, koska vastatuuli vei tehot lyönneistä. KaMa puolestaan pudotteli palloa Loimaan koppareiden eteen ja vei jakson selvin 4-0-lukemin.

Myös toisella jaksolla KaMa laittoi loimaalaiset köysiin heti avaussisävuorossaan. Tylyt 3-0-lukemat tauluun, ja ote säilyi kotijoukkueella. Tällä jaksolla LP sai sentään kuparisen rikki, kun Tommi Angervisto laittoi kotiutusnäpillään Mailan etukentän suorittamaan. Huono heitto kotipesään riitti Perttu Kenttäaholle, joka toi avausjuoksun. Heti perään Angervisto näytti pystyvän kaventamaan tilannetta lisääkin, kun kumura painui sopivasti kakkospuolen jatkeelle. KaMan kakkoskoppari Juuso Vuorenmäki näytti kuitenkin heittokätensä voimaa ja pystyi tappamaan kolmoselta lähteneen Niko Julinin kalkkiviivoille. Juoksu tästä, niin jakson voitosta olisi voinut tulla kovempi kamppailu.

Lopullisesti jakson ratkaisi Joona Anttila, joka kakkoselta lähtiessään näki Loimaan kopparin lähtevän rohkeasti hakemaan koppia Sami Mikkolanahon lyönnistä. Pallo putosi maahan ennen räpylää ja otti kunnon pompun, jonka toinen koppari hyvin varmisti. Anttila kuitenkin spurttasi suoraan kolmosen kautta kotiin eikä Niko Mäen polttoheitto takarajan tuntumasta riittänyt polttamaan etenijää.

Viimeisen tasoittavalla Nooa Hoikka löysi saumasta tilaa, ja Kenttäaho toi toisen juoksunsa, ja myös loppulukemat 4-2.

Loimaan parhaat olivat varsinkin ottelun alussa hienosti kentälle mennyt kärki Kasper Leijon sekä lautasen ääressä urakoinut Joona Iivonen.

Kankaanpäästä palkittiin neljä juoksua lyönyt ja toisen jakson tärkeimmän juoksun tuonut jokeri Joona Anttila sekä kahdesti kotiuttanut Juuso Vuorenmäki. Myös kotijoukkueen vaihtolyöntipeli oli kohdillaan. Sekä numerolla kaksi pelannut Teemu Utunen että kolmosena vaihtoja taiteillut Aapeli Suvisalmi olivat varmaan myös palkintoraadin listoilla.

Loimaan pelinjohtaja Joni Kalttonen sadatteli nimenomaan LP:n etukentän toimintaa.

- Kaveri sai niin unelmalähtöjä varsinkin kakkospesältä, että etenijän polttaminen oli aivan mahdotonta. Tähän pitää löytää jatkossa lääke. Muuten joudumme pelaamaan liian paljon takatilannetta, josta vastustaja yleensä pystyy jossain vaiheessa jonkun juoksunkin lyömään.

LP:n matka jatkuu ensi viikolla vieraspeliin Jyväskylään, jossa se kohtaa torstaina paikallisen Kirin, joka on tällä hetkellä kolme pistettä LP:tä edellä. Kotiottelut jatkuvat sen jälkeen lauantaina, jolloin stadionille saapuu kaksi pistettä Loimaata edellä oleva Alavus. Kaksi tärkeää peliä siis vuorossa ensi viikolla.