LP:lle yksi piste Jyväskylästä

Loimaan Palloilijoiden pisteetön putki katkesi Jyväskylässä Kirin vieraana, kun se pystyi ottamaan tasaisessa ottelussa voiton toisesta jaksosta. Supervuoro pelattiin vielä tasan, mutta kotiutuslyöntikisassa Kiri otti lopulta voiton ja kaksi pistettä lukemin 2-1 (2-1, 2-3, 1-1, 1-0).

Kylmät ja tuuliset olot ovat kiusanneet viime viikkoina pesäpallo-otteluja. Myös Jyväskylässä lyöntipeliä haittasi kova vastatuuli ja kalsea keli. Molempien joukkueiden ulkopeli oli pitävää aina ensimmäisen jakson viimeiseen vuoroon saakka. Siinä nähtiin jakson kaikki juoksut, joista yksi tuli vastustamattomalla lyönnillä ja kaksi ulkokentän hapuilulla.

Harmi, että Aleksi Lahden hieno kakkosjatkelyönti ei riittänyt kuin 2-1-kavennukseen, kun Kiri oli sitä ennen saanut kaksi lahjajuoksua Kimmo Carlsonin ja Kasperi Vehkaojan helpoilla lyönneillä.

Loimaa oli tehnyt otteluun ulkopeliinsä isoja muutoksia. Siepparin tontin korkkasi Aleksi Lahti, ja koppariparina pelasi Perttu Kenttäaho ja Mikko Pauna. Myös polttolinjassa oli muutoksia, kun esim. Vili Hettula sai Ykköspesis-tulikasteensa ulkokentällä kakkosvahdin tontilla.

Ulkopeli toimi hyvin siihen nähden, miten vähän uusia pelipaikkoja oli viikolla ehditty harjoitella. Toisaalta myös Kiri suoritti kentällä lähes virheittä.

Nooa Hoikka oli tauon jälkeisen ottelun sankari. Aluksi toisen jakson avausjuoksu, jonka toi Perttu Kenttäaho, ja voittojuoksu neljännessä vuorossa, jolloin kotiin ehti Mikko Pauna. Siinä välissä Kenttäaho kotiutti Hettulan.

Myös supervuorossa Hoikka piti yllä vierasjoukkueen toiveita voitosta ja kahdesta pisteestä iskemällä Paunan jälleen kotipesään. Pitkään näytti siltä, että Kiri jäisi ilman juoksuja, vaikka se sai kolmostilanteen jo hyvissä ajoin supervuoroparin alussa. Kirin pelinjohtaja Jukka Karttunen pääsi hieman yllättämään LP:n ulkokentän, kun Niklas Moilasen lyhyellä lyönnillä Iiro Hyvönen toi tasoitusjuoksun.

Supervuorossa LP jäi juoksutta. Kirille riitti voittoon Aleksi Karttusen ja Hyvösen junailema juoksu.

LP:stä palkittiin ansaitusti kolme juoksua lyönyt Nooa Hoikka ja erinomaisesti sekä mailan varressa että kolmoskopparina esiintynyt Perttu Kenttäaho.

Lauantaina LP:n vieraaksi saapuu Alavuden Peli-Veikot, joka on tasaisessa sarjataulukossa yhdeksäntenä, mutta vain yhden pisteen Loimaata edellä. Säätiedotusten mukaan silloin alkaisi olla jälleen lyöntikeli, kun lämpötila alkaa olla 20 asteen paremmalla puolella.

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia