LP:n kasvatti Riikonen Kumilan kautta KaMaan

Alkukesästä vuonna 2016 Loimaan Palloilijat olivat juuri aloittaneet uuden kauden miesten Suomensarjan etelälohkossa. Kausi alkoi varsin vaihtelevasti mutta siitä huolimatta yksi mies oli mailan varressa ylitse muiden – LP-kasvatti Miikka Riikonen iski kuudessa pelaamassaan ottelussa 3+20 lyödyn juoksun lisäksi 36 kärkilyöntiä. Tämän jälkeen kutsu kävi ylöspäin, Ykköspesikseen.

 

Mies nähtiin vielä lohkofinaaleissa 2016 kasvattajaseuransa väreissä mutta kausi 2017 kului edeltävänsä tapaan Ykköspesiksessä, Pöytyän punaisessa peliliivissä - ja tällä kertaa joukkueen Kapteenina.

 

Sitten alkoikin tapahtua.

 

24-vuotias Riikonen iski runkosarjassa 24 otteluun peräti 2+52 lyötyä juoksua. Joukkueessa, joka ennen kauden alkua pelinjohtajien toimesta rankattiin arvioissa sijalle 10. taistelemaan sarjapaikkansa säilyttämisestä. Joukkueessa esiintyi loimaalaisväriä Riikosen lisäksi Jaakkolan veljesten, Toni Pomellin, Joona Iivosen, Tero Lepolan, sekä pelinjohtajana toimineen J-P Niittymäen muodossa. Ennakkoarvioista piittaamatta, tai niistä sisuuntuneena, sama joukkue pelasi lopulta kesän päätteeksi noususta Superpesikseen.

 

Riikosen lyötyjen määrä oli enemmän, kuin kahtena edeltävänä kesänä Suomensarjassa yhteensä. Tuo lukema (2+52) oikeutti myös Ykköspesiksen lyöjätilaston 3. sijaan. Saman tilaston sijalta 9. löytyi 49 lyödyllä juoksulla toinen LP-kasvatti, Marlo Jaakkola. Etenijätilastossa puolestaan loisti LP-paidassa kesällä 2015 nähty Mikko Pauna, joka löi uusiksi koko Ykköspesiksen ennätyksen tuoduissa juoksuissa (70 tuotua, 23 ottelua.).

 

– Ihan ei tälläistä kesää odotettu, kun viime syksynä aloituspalaverissa vedettiin tulevan kauden suuntaviivoja ja asetettiin tavotteita. Varsin mahtava kesä, vaikka Superpesiksen karsinoissa tulikin tukkaan. Henkilökohtaisesti taisi olla paras kausi tähän mennessä, Riikonen summaa kulunutta kesää.

 

Onnistunut ja loistelias kausi poiki lopulta sen, että syyskuun lopulla satakunnasta kuului - Superpesisjoukkue Kankaanpään Maila esitteli joukkueensa tulevalle kaudelle. Nimilistassa komeili tuttuja nimiä, kun Pöytyän kesän 2017 joukkueesta nimensä Superpesisjoukkueen sopimuspaperiin olivat iskeneet niin Sami Virto, Mikko Pauna, kuin myös Miikka Riikonen. Edellä mainituista niin Virrolla, kuin myös Paunalla, kokemusta Superpesiksestä jo löytyy - enemmän tai vähemmän. "Softi" Riikoselle matka on ensimmäinen laatuaan, ellei syksyn karsintapelejä lasketa.

 

– Fiilikset on hyvät. Seurassa on tällä hetkellä tekemisen meininki. Pääsarjataso tuo lisää mielenkiintoa, kun vastustajat ovat kovempia, kuin mihin on aikaisemmin tottunut. Luulen, että homma lähtee "skulaamaan" ihan hienosti, kun saa pelejä alle, ennen kauden alkua, "Softi" sanoo.

 

Miten sitten Loimaan pesäpallostadionilta ja Suomensarjasta on näin lyhyellä ja tuloksekkaalla aikavälillä tähän pisteeseen päästy? Siihen Miikkalla on yksinkertainen vastaus.

 

– Pesäpallossa viimeisenä parina vuotena on treenattu enemmän ja pelipaikkakohtaisemmin, kuin aikaisemmin. Olen myös itse käyttänyt enemmän aikaa harjoittelun suunnittelemiseen ja muuhun ajatustyöhön. Muutenhan tässä on jatkettu pitkälti samaan vanhaan malliin, Riikonen kertoo.

 

Riikosen kehitystä on läheltä seurannut pitkäaikainen pelinjohtaja - niin LP-, kuin myös Pöytyän joukkueesta - J-P Niittymäki.

 

– Miikka on aina ollut tunnollinen ja kova harjoittelemaan. Ehkä parin viime kauden aikana on tapahtunut ennen kaikkea kasvu siinä, että hän on oppinut pelitilanteessa supistamaan lyöntirepertuaarinsa oikeisiin lyönteihin. Ja ainakin viime kaudella homma toimi Marlon (Jaakkola) kanssa hienosti, kun saatiin jätkille aina omaa touchia vastaava tilanne päälle. Varmaan se läpilyönti huipulle on monen asian summa, mutta lyöjäjokerin homma on pesäpallossa kuitenkin räikeimmin tulosurheilua; joko lyöt juoksun tai et lyö. Miikka on kahden viime kesän aikana onnistunut lyömään juoksuja, ei niitä enää ketään muista miten ne ovat tulleet. Onnistumiset ruokkii onnistumisia ja luulen että positiivinen kierre oikeassa roolissa on nostanut hänet uudelle tasolle, Niittymäki pohtii.

 

Uuden sarjatason sekä haasteiden edessä Riikonen ei ole kuitenkaan asettanut itselleen kummoisiakaan henkilökohtaisia tavotteita.

 

– Ei kummallisempaa, kuin onnistua lyömään mahdollisimman paljon miestä kotiin ja jos muutaman uuden lyönninkin saisi kehiteltyä ensikesäksi kotiutuslyöntivalikoimaan, hän summaa.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet