LP ravisteli Alajärvellä apinoita harteiltaan

Loimaan Palloilijat varasti kauden avauspisteensä ennakkosuosikki Alajärven Ankkureilta todella tiukan ottelun jälkeen. Lukemat Kitrolla olivat lopulta kotiutuslyöntikisan jälkeen 1-0 (3-3, 2-2, 1-1, 4-3). Ottelussa Loimaa näytti kahden vaisun pelin jälkeen, että tulosta alkaa tulla, kun tukossa ollut peli aukesi. Samalla putosi monen pelaajan harteilta painolasti, jota myös apinaksi kutsutaan.

LP tuli peliin aivan eri latauksella kuin lauantaina Kannuksessa. Rentous ja railakas lyöntipeli oli valttia ottelun alussa. Atte Brandt iski kotijoukkueen johtoon, mutta LP:n vastaus tuli heti tasoittavalla sisävuorolla. Ensimmäisenä lyöntihanat avasi Nooa Hoikka, joka puhkaisi vaihtotilanteessa Ankkureiden kolmospuolen ja kiersi kunnarin. Edellä ykköseltä lähtenyt Kaapo Kalmari paloi niukasti kotipesään. Myös Topi Tuura sai heti onnistumisen alle, kun lyönti kolmospuolelle putosi nätisti kopparin eteen, ja kolmosella ollut Hoikka ehti kotiin.

 

Ankkurit sai tasoituksen kolmannessa vuoroparissa Lauri Ihamäen iskulla, mutta jälleen LP kuittasi. Topi Tuuran surriainen aiheutti Alajärven etukentälle niin paljon painetta, että heitto kotipesään oli epätarkka eikä lukkari Brandt saanut sitä räpyläänsä. Kotiin kirmasi jokerina pelannut Jero Talvinen.

 

LP sai viimeisessä ulkovuorossaan painostettua Ankkurit köysiin. Kahden palon tilanteessa jokeri Martti Viitasalo teki kuitenkin kovan ratkaisun ja löi merkistä pallon saumasta vastustamattomasti kolmoskoppari Iiro Hämäläiselle, jolla ei ollut mahdollisuuksia tappaa etenijää kotipesään.

 

Jakson viimeisessä tasoittavassa sisävuorossa LP pelasi hieman huolimattomasti. Kentällemeno oli vaikeaa, eikä ratkaisujuoksua päästy edes yrittämään.

 

Ankkurit sai toisen jakson alkuun lahjajuoksun, kun tappoheitto kolmoselle karkasi pesävahdin yli. Mikael Penninkangas kiitti ja hölkötteli kotipesään.

 

Toisessa vuorossa LP:n lyöjäjokeri Tommi Angervisto onnistui vihdoin. Kakkospesän taakse sijoitettu kumura putosi täydellisesti rajan tuntumaan, ja Nooa Hoikka kipitti kotiin. Tommin tuuletuksessa purkautui paljon alkukauden paineita.

 

LP pelasi koko ottelun tarkkaa ulkopeliä, jolla se piti vastustajan pelinrakentelun hankalana. LP voitti kolmostilanteet 13-10, mikä on vieraskentällä aina hieno tulos. Pääsyyllinen Ankkureiden vaikeuksiin oli jälleen hienon pelin pelannut lukkari Joona Iivonen. Iivo sai kotijoukkueen vaihtolyöntipelin raiteiltaan ja piti myös kotiutustilanteissa Ankkurien kotiuttajat pimennossa.

 

Kolmannessa sisävuorossa oli Leevi Lehdon vuoro onnistua. Vahva siivu kolmosjatkeelle siivitti Tomi Lehtosen kotipesään, ja LP siirtyi 1-2-johtoon.

 

Viimeisen vuoroparin alussa LP näytti jo siirtyvän hykerryttävään 1-3-johtoon. Joona Iivosen painuva lyönti koppareiden eteen, ja Nooa Hoikka punnersi mailasta kohti kotia. Täp-täp-tilanne, josta joku olisi voinut tuomita ehtimisenkin. Nyt ei niin käynyt, vaan LP lähti turvaamaan juoksun johtoasemaansa viimeiseen ulkovuoroon.

 

Taas saatiin lupaava alku ja pari paloa, mutta Ankkurit näytti jälleen kovuutensa. Atte Brandt löysi saumasta tilaa eikä Mikael Penninkankaalla ollut kiirettä tuoda tasoitusjuoksua.

 

Supervuorossa Martti Viitasalo kotiutti Elmeri Koivusalmen, kun hän Iivosen korkeasta tolpasta pystyi viimeisellään painamaan pallon kolmospuolelle väliin.

 

LP ei antanut periksi, vaan tasoitti superin Tommi Angerviston tälläyksellä kakkosjatkeelle. Kotiin kirmasi Nooa Hoikka. Voittojuoksua ei päästy edes kokeilemaan. Edessä oli kotiutuslyöntikisa, jonka aloitti sisällä Ankkurit.

 

Kolme komeaa kotiutusta ja yksi pienestä räpylävirheestä tullut juoksu antoi Ankkureille vahvan olon ottelun voitosta.

 

Leevi Lehto onnistui ensimmäisessä parissa kotiuttamaan Akseli Åbergin. Tommi Angerviston kotiutusnäpy jäi vastaavasti liian lyhyeksi. Nooa Hoikka hoiteli Tomi Lehtosen kotiin, ja perässä toiseksi viimeisessä parissa Jere Harjuvaara teki saman Iiro Hämäläiselle. Ankkurikatsomo oli hiljaa, kun 3-4-tilanteessa kapteeni Topi Tuura astui mailanvarteen. Kolme kertaa Topi sai koittaa, mutta viimeinen lyönti jäi etulaittomaksi, ja kiri jäi hieman kesken.

 

Avauspiste Ykkössarjasta tuli siis kauden kolmannessa ottelussa. Pistettä tärkeämpi oli kuitenkin se, että joukkue näytti erityisesti itselleen, että hieman piilossa ollut osaaminen löytyy ja taitoa pärjätä tässä sarjassa on riittävästi. Apinoita putoili koko joukkueelta kovalla kolinalla.

 

Joukkue onnistui kokonaisuudessaan, mutta palkintoraati nosti esiin Joona Iivosen ja Nooa Hoikan. Myös ykkösenä 78% kentälle mennyt Tomi Lehtonen ja aggressiivisesti vaihtotilanteet hoitanut Leevi Lehto kannattaa mainita. Ankkureista palkittiin hyvin vaihtanut Nestori Yli-Sissala ja kotiutuksissa tärkeät pinnat iskenyt Martti Viitasalo.

 

Joukkueet kohtaavat uudelleen heti keskiviikkona Loimaalla klo 18.00.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet