LP sai balsamia haavoihinsa

Perjantaisen Puijo-ottelun jossittelut vaihtuivat lauantaina ilonpurkauksiin Sotkamossa. Kapteeni Topi Tuura johdatti joukkonsa riemastuttavaan voittoon sarjakakkosesta Jymy Jaguarsista. Jaksoluvut 1-2 ja 0-3 kertovat molempien joukkueiden tiiviistä ulkopelistä.

- Hienoa, että näissä tuplavieraspeleissä olemme ankean avauspelin jälkeen pystyneet nousemaan toisessa ottelussa aivan toiselle tasolle. Niin kävi Kannus-pelin jälkeen Alajärvellä ja niin kävi. Vahvan joukkueen merkki, kertoi tyytyväinen kapteeni.

 

- Jere oli jäätävä jo eilen, ja tänään onnistuivat mm. Kaapo ja Joona. Erittäin pitävää ulkopeliä koko joukkueelta, ja itselle sattui välillä osumaan keppiin.

 

LP:n ensimmäinen vuoro oli lyhyt. Tommi Angervisto pääsi kertaalleen koittamaan kotiutusta, mutta Kaapo Kalmari kärysi kotiin.

 

Sotkamo käytti tasoittavallaan koko pelaaja-arsenaalinsa, mutta tulos oli sama kuin LP:llä. Yksi kotiutusyritys, joka päättyi paloon.

 

Toisessa vuorossa Iiro Hämäläinen hoiti vaihtotilanteen viemällä pompulla Tomi Lehtosen kolmoselle. Nyt kotiutusta pääsi yrittämään toinen lyöjäjokeri, Topi Tuura, mutta vieläkään ei juoksutili auennut. Jymy Jaguars sen sijaan onnistui, kun kauden avausjuoksunsa lyönyt lukkari Aatu Saastamoinen kotiutti loistavan pelin pelanneen sieppari Niko Tuikan.

 

Kolmas vuoropari käänsi tilanteen Loimaalle. Kaapo Kalmari meni kärkeen. Jo perjantaina hienon vaihtolyöntipelin pelannut Jere Harjuvaara ja Nooa Hoikka siirtelivät Kaapon kolmoselle. Topi löi aluksi Kaapon kotiin ja hoiteli seuraavalla läpilyönnillään vielä Nooankin kakkoselta kotiin tilanteeksi 1-2.

 

Sotkamo vastasi rakentamalla kärkietenijöistä jatkuvan ajotilanteen. Painostus oli kova, mutta LP:n ulkokenttä kesti paineen.

 

Viimeisessä vuorossa kakkostilannetta pidemmälle ei meinattu päästä, kunnes Joona Iivonen onnistui saattelemaan Iiron kolmoselle. Topi pääsi yrittämään, mutta tuloksena oli kolmas palo.
Kotijoukkueen oljenkorsi säilyi, mutta Jymy ei pystynyt luomaan viimeisen tasoittavallaan edes kolmostilannetta.

 

Toisella jaksolla molemmat joukkueet jatkoivat tiivistä ja tappavaa ulkopeliään.

 

Toisessa sisävuorossa luotiin kakkoskärjestä tilanne Topille, joka kiitti ja niittasi taululle lukemat 0-1. Tuojana oli Akseli Åberg. Ykköskärki otti mallia, mutta kahdesta kotiutuspaikasta ei tullut tulosta.

 

Sotkamo pidettiin tiukassa kuristusotteessa eikä sen pelätyille kotiuttajille riittänyt tarpeeksi ruokaa kentällä.

 

Ottelu ratkesi kolmannessa vuorossa. Iiron vaihtolyönti oli liian vaikea Jymyn ulkokentälle. Harhaheitto kolmoselta, ja Tomi Lehtonen toi tilanteeksi 0-2. Kun vielä Jymyn lukkari Saastamoinen erehtyi kolmostilanteessa antamaan kaksi väärää, sai Hämäläinen kävellä kotiin.

 

0-3-johtotilanne pidettiin vakuuttavan ulkopeliesityksen myötä, ja kotimatka lyheni puolella.

 

Vierasjoukkueille Hiukka on perinteisesti vaikea paikka. Loimaankin edellinen voitto Jymystä sen kotikentällä vuodelta 1989, jolloin sotkamolaiset kaatuivat ennen jaksopeliä pelatussa ottelussa lukemin 3-8.

 

LP:n tilanteiden rakentelu oli lauantaina rautaa. Palkinnot menivätkin 100 % tehoilla vaihtolyönneissään onnistuneille Kaapo Kalmarille (6/6) ja jokeri Jere Harjuvaaralle (7/7). Lupaavaa oli myös Topi Tuuran onnistumiset mailanvarressa, kun Tommi Angervistolla on hieman heikompi päivä mailassa.

 

Kolmen pisteen voitto vei LP:n Ykköspesiksessä viitospaikalle. Sarja on kuitenkin äärimmäisen tasainen. Voitto toi kuitenkin taas lisää itseluottamusta myös ensi viikolla käytäviin Hamina-peleihin. Vallikentällä aloitetaan perjantaina, ja sen jälkeen Loimaan pesäpallostadionilla kohdataan uudestaan ensi sunnuntaina.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet