Palloilijoiden alkukausi numeroina

Vaikka eletään vasta kesäkuun alkupäiviä, on Palloilijoiden runkosarja lähes puolimatkan krouvissa - tarkalleen ottaen puoliväli saavutetaan, kun seuraavassa kotiottelussa kesäkuun 16. päivä vieraaksi saapuu Hyvinkään Tahko.
Sitä ennen joukkue kuitenkin matkaa vielä Järvenpäähän kauden toiseen vierasotteluun. 

 

Miesten suomensarjan etelälohko on tällä sesongilla varsin suppea. Riihimäen luovuttua sarjapaikastaan toukokuun alussa, jäi jäljelle kahdeksan joukkuetta. Viime kaudelta tutut ”ylimääräiset” paikallispelit jäivät myös pois ohjelmasta, joten edessä on tavallinen kaksinkertainen sarja. Näin ollen otteluja kertyy 14 kappaletta joukkuetta kohden. 

 

Kausi on tuloksellisesti alkanut hienosti, vaikkakin kuormitus on ollut raskas - Palloilijat aloittivat kautensa PunaMustia vastaan toukokuun 12. päivä ja viimeisin ottelu miteltiin toukokuun 30. päivä. Tähän aikajaksoon on mahtunut siis kaikki tähän astiset viisi ottelua. Positiivista toki, että joukkue on heti alkukaudesta päässyt pyörittämään rotaatiotaan isolla kädellä. Viidessä ottelussa LP-paidassa on nähty peräti 19 eri pelaajaa - näiden joukossa mm. paluunsa Loimaalle tehneet kapteeni Iiro Hämäläinen sekä oma kasvatti Sebastian Jaakkola. Heidän lisäkseen on nähty myös Lauri Jokisen debyytti edustusjoukkueessa sekä Tommi Malisen ensiesiintyminen Palloilijoissa. 

 

LP on viimeksi aloittanut kautensa näin vahvasti kaudella 2015 - eli ”paluuvuotena” suomensarjaan kahden Ykköspesis -vuoden jälkeen. Tuolloin joukkue eteni aina etelälohkon voittoon asti ja pääsi pelaamaan noususta Ykköspesikseen. 2015 vuonna LP nappasi voiton viidestä ensimmäisestä ottelusta, kuten tänä vuonnakin. Myös tuolloin pistesarake osoitti 13 sarjapistettä tässä vaiheessa kautta, kuten nytkin. 

 

Silmiin pistää fakta, että tuolloin LP onnistui ensimmäisessä viidessä ottelussa tekemään 45 juoksua, eli keskiarvoltaan yhdeksän juoksua per peli. Päästettyjä juoksuja oli hurjan vähän, kun keskiarvoltaan puolestaan LP:n kentästä tehtiin 3,2 juoksua peliä kohden viiden avausottelun otannalla. Nyt, kolme vuotta myöhemmin, ovat loimaalaiset iskeneet viiteen otteluun peräti 82 juoksua eli 16,4 juoksua ottelua kohden. Tämä puolestaan tekee 8,2 juoksua jaksoa kohden, joka on varsin hurja määrä. 

 

Menestysvuonna 2015 tässä kohtaa kautta juoksuero joukkueessa oli +29 juoksua. Tällä hetkellä samainen tilasto osoittaa kyseisellä otannalla +49. Tilasto vain osoittanee, että etenkin Palloilijoiden sisäpeli on alkukaudesta ollut varsin räiskyvää, raikasta ja tehokasta. Todettakoon myös, että pettymykseksi jääneellä viime kaudella LP iski n. kahdeksan juoksua keskiarvolla peliä kohden läpi kauden. Tällä hetkellä siis samoilla luvuilla operoidaan jaksoa kohden, joten hyvin kärjistetysti voidaan todeta, että sisäpeli on ollut ”tuplasti” tehokkaampaa vuoden takaisesta.

 

Viime kaudella LP ei yltänyt pudotuspeleihin vaikka ei se myöskään kaukana ollut - eroa neljänteen ja viimeiseen pudotuspelisijaan jäi kolme sarjapistettä. Pistekeskiarvo joukkueella kaudella 2017 oli 1,3 per peli. Muutaman viimeisen kauden otannalla pudotuspeleihin etelälohkossa on selvinnyt n. 1,5 pisteen keskiarvolla. 

 

Kausilla 2011 sekä 2012 Palloilijat voittivat runkosarjan ja tuolloin pistekeskiarvo oli 2,4 sekä 2,6. 2015 joukkue sijoittui toiseksi keskiarvolla 2,2 pistettä per peli. 

Tällä hetkellä LP operoi 2,6 pisteen keskiarvolla. Otanta on toki vain viiden pelin mittainen eikä kausi ole vielä edes siinä puolimatkan krouvissa mutta silti voi todeta, että kauden aloitus on tuloksellisesti ollut lähellä nappisuoritusta. Etenkin, kun otetaan huomioon, että suurin mahdollinen pistepotti olisi tällä hetkellä 15 sarjapistettä - menetettyjä pisteitä on siis kaksi, jotka ovat menneet ns. ”liitolle”, eli ovat tulleet jaksotasapeleistä. Summa summarum, LP ei ole vielä kertaakaan antanut yhtäkään sarjapistettä yhdellekkään vastustajalle.

 

Joukkueen tämän hetkisestä sitkeydestä, suorittamisen tasosta sekä luottamisesta omaan tekemiseen viestittää se, että jokaisessa ottelussa tähän mennessä, on LP joutunut tappioasemaan. Etenkin ottelujen alut ovat olleet haastavia, sillä tähän asti kauden jokaisella avausjaksolla LP on ollut tappioasemassa mutta myös onnistunut voittamaan jokaisen avausjakson. 

 

Faktana koskien avausjaksoja, on Aleksi Lehtimäki (0+11 lyötyä) jokaisessa ottelussa lyönyt joukkueen kavennus ja/tai tasoitusjuoksun. 

 

Lehtimäki löytyykin lyöjätilaston sijalta 7. Saman tilaston jaetulta piikkipaikalta puolestaan löytyy Palloilijoiden tuore vahvistus, Tommi Malinen. ”Toke” ei esiintynyt kauden avausottelussa mutta neljässä muussa ottelussa on syntynyt 1+15 lyötyä juoksua. 

 

Etenijätilastossa kahdeksan parhaan joukossa on peräti neljä loimaalaista. Kapteeni Iiro Hämäläinen johtaa kyseistä tilastoa, kun viidessä ottelussa mies on kirmannut kotipesään 14 kertaa. 4. sijalta löytyvä Sebastian Jaakkola on neljässä ottelussa tuonut 10 juoksua. Sijalta 6. löytyy Arttu Kaurila, joka on pelaamissaan kahdessa ottelussa tuonut peräti yhdeksän juoksua. Tätä trioa vahvistaa vielä tuore ylioppilas, kun Oskari Ylitalo löytyy sijalta 8. 

 

Kärkilyöntitilastossa LP:n parhaat ovat sijoilta 6. ja 7. löytyvät Aleksi Lehtimäki sekä Iiro Hämäläinen. Molemmilla takana viisi ottelua, joissa Lehtimäki kerännyt 28 ja Hämäläinen 26 kärkilyöntiä. 

 

Palloilijat jatkavat kauttaan huomenna Järvenpäässä ja kotikentällä lauantaina 16.6. Hyvinkään Tahkoa vastaan.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet