Palloilijoiden pelinjohtajat ja valmennustiimit kasassa

Pelaajasopimuksia on julkistettu viime viikkoina kovalla tahdilla. Myös edustusjoukkueiden pelinjohtokuviot ovat selvillä.

Naisten pelinjohdossa jatkaa Jesse Jokinen. Kakkospelinjohtajana Jokisella on viime kesältä tuttu Antti Kaskiluoto ja talvella enemmän roolia joukkueen fysiikkavalmentautumisesta ottaa Jani Niskakangas. Naisten joukkue aloittaa kaksivuotisen projektin, jonka tähtäimenä on nousu Ykköspesikseen kauden 2022 päätteeksi. Pelinjohtaja Jokinen on innoissaan joukkueesta ja alkavasta projektista.

-Joukkueen kasaaminen sujuu ja on sujunut hienosti. Siitä kiitos pelaajille, jotka ovat ottaneet vastaan alkavan projektin hyvin. Vaihtuvuus on ollut joukkueessa pientä, joka osaltaan on myös helpottanut toimintaa ja toivottavasti helpottaa tulevaisuudessakin. Osan kanssa sain ensimmäiset kokemukset pelikentiltä jo tyttöjen Superpesiksessä 2018.

 

Nousutavoite on kova ja nouseminen vaatii monen asian menemistä nappiin.

- Joukkueen on sanottu olevan nuori, lahjakas ja paikallinen, tämä pätee yhä. Potentiaalia joukkueessa on paljon vielä kehittyä, Jokinen jatkaa.

 

Jokinen miettii nousua ja omaa mennyttä kahta kauttaan kasvaneen saavuttamisen tarpeen kautta.

- Mielenkiintoinen ja haastava projekti edessä. Kaksi edeltävää kautta on mennyt hienosti ja kova työ, hyvä ilmapiiri sekä tietenkin onnistumiset ovat tuoneet tarvittavan itseluottamuksen tekemiseen. Ensimmäisellä kaudella yllätettiin, sitten todisteltiin ja nyt alkavan projektin myötä tavoite on saavuttaa. Itse koen, että juuri saavuttamisen tarve on iso osa tätä koko projektia. Tavoite on kova ja ohjaa joukkueemme arkea tästä lähin uudella tavalla, mutta se haaste ollaan valmiita työteliäässä joukkueessa ottamaan vastaan, päättää Jokinen.

 

Miesten puolella tilanne on hieman erilainen. Kaksi kautta viuhkan varressa häärineen Tuomo Pekkalan työsaappaita lähdetään täyttämään hieman normaalista poikkeavalla ratkaisulla. Varsinainen pelinjohtaja ja kilpailukautena joukkueesta vastaava on tuttu Joni Kalttonen. Kalttonen on sarjatasolle ensikertalainen, joten hänen ympärilleen rakennettiin tiimi, jossa jokaisella on oma vastuualueensa. Jussi-Pekka Niittymäki vastaa joukkueen ja ennen kaikkea valmennuksen koordinoinnista talvikaudella ja keskittyy ensisijaisesti kokonaisuuteen, jotta kautta lähdettäisiin rakentamaan alusta alkaen oikeille raiteille. Jouni Korkiamäki ja Aleksi Lehtimäki ovat isossa roolissa lajiharjoittelussa, johon valmennustiimi haluaa tuoda muutoksen siihen suuntaan, että rajatuilla aikaresursseilla yksilön roolinmukaista harjoittelua korostetaan ja ennen kaikkea suorittamisen laatuun satsataan, jopa määrän ohitse. Korkiamäki toimii myös kakkospelinjohtajana kilpailukaudella. Hyvää työtä kaksi kautta tehnyt Marko Mäkinen jatkaa fysiikkavalmennuksesta vastaavana. Ryhmä linjasi, että ensi kaudella joukkue haluaa kollektiivisesti olla viime kautta paljon nopeampi ja tässä Mäkisellä on iso rooli.

 

- Innostunein mielin lähden sarjaporrasta ylemmäs pelinjohtohommiin. Nyt pääsee tosissaan punnitsemaan myös itseään, omaa osaamistaan ja ajatuksia pelistä. Tähän nyt kasattu ja hyvin roolitettu valmennusryhmä oli isossa osassa myös päätökseen tarttua haasteeseen.

 

Kalttonen ei ole aikaisemmin toiminut joukkueen pelinjohtajana aikuissarjoissa näin kilpailullisissa olosuhteissa, joten tiimi ja sen roolitus tuntuivat myös seuran puolesta järkeviltä.

 

- Lähdettiin rakentamaan tätä hieman amerikkalaisesta jalkapallosta tutulla systeemillä, jossa on head coach erikseen, jolla on sitten eri alojen osaajat omina pelistä vastaavina pomoinaan. Eli jos karkeasti ajattelee, niin allekirjoittanut on se Head Coach, joka vastaa tästä koko prosessin raiteillaan pysymisestä, ennen kaikkea valmennuksen osalta, "Kaltsi" on se offensive coordinator, joka vastaa siitä pelin aikaisesta toiminnasta ja siihen valmistautumisesta ihan talvikaudesta alkaen, kommentoi Niittymäki nyt luotua valmennusryhmää.

 

- Itsellä ei oikein mahdollisuutta ole tällä hetkellä sitoutua kesän ajaksi pelinjohtajuuteen, mutta koen että tässä roolissa saan karttunutta osaamista jaettua eteenpäin loimaalaisen pesiksen hyväksi. Luotan täysin, että nyt luotu malli valmennuskuviosta ja pelinjohtajuudesta kantaa kesällä hedelmää.

 

Kalttonen tuli urallaan tutuksi pelaajana, joka näytti aina tunteensa ja silloin tällöin käytiin myös tuomareiden kanssa juttusilla. Tätä tunnetta ja räiskettä hän haluaa nähdä myös kesällä.

 

- Tuttu runko jatkaa. Siinä on hyviä jätkiä, johon tarvitaan hieman lisää jalkanopeutta. Uskon että hieman aiempaa räiskyvämpää pesistä nähdään kesällä 2021. Mitä se sitten tarkoittaa, niin paljon talvikaudesta on kiinni, päättää "Kaltsi".

 

Palloilijat jatkaa neuvotteluja vielä muutamien täsmähankintojen osalta sekä miehissä että naisissa.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet