Palloilijoissa Tuuran kokoinen tyhjiö - Kiitos Topi Tuura!

Jos yhden pelaajan voi sanoa olleen Loimaan Palloilijoiden kasvot 2010-luvulla, on se eittämättä Topi Tuura. Joukkueessa ollaan nyt ”uuden äärellä”, kun tuttu ja turvallinen Topi iskee tältä erää lajikamat syrjään, ja suuntaa elämässä uusien haasteiden pariin.

Tutuksi ja turvalliseksi kutsuminen ei ole Tuuran kohdalla lainkaan liioiteltua, sen kertoo miehen tausta Palloilijoiden miesten riveissä. Loimaalla pesisoppinsa saanut Tuura edusti ainoana pelaajana LP:tä tauotta 12 kauden ajan. Tämä taival alkoi kaudesta 2009, jolloin LP:n miehille suomensarjan paikka myönnettiin.

 

– Se päätös tässä täytyi nyt tehdä. Elämänmuutokset kauden jälkeen ovat olleet sitä luokkaa, että tulin siihen lopputulokseen, ettei ole mahdollista jatkaa, Tuura kertoo.

 

– Työpaikka vaihtui ja asuinpaikka vaihtuu parhaillaan, eli muuttolaatikoiden keskellä tällä hetkellä, hän jatkaa.

 

12 kauden aikana Tuuran tilille kertyi LP:n väreissä 221 ottelua, joista 173 suomensarjassa ja 48 ykköspesiksessä. Ottelumäärä on enemmän, kuin yhdelläkään muulla pelaajalla nykyisen seuran historiassa. Määrä kertokoon, miten paljon joukkueesta lähti Tuuran mukana myös kokemusta. 12 kauden aikana löi Tuura 304 juoksua, joka on seurahistorian toiseksi eniten - vain Marlo Jaakkola on iskenyt enemmän juoksuja.

 

Vaikka tiedossa ei ollut, että mennyt kausi tulisi jäämään tältä erää viimeiseksi, oli upeaa että Tuura sai toimia viime kesänä joukkueen äänestämänä Kapteenina. Tilastojen valossa on helppo todeta, miten joukkue menettää kokemusta sekä lyöntivoimaa, mutta suurin tyhjiö syntyy varmasti Tuuran persoonan puuttuessa joukkueesta - ja edellä mainituista se on vaikeinta korvata. Ei ole sattumaa, että joukkueessa aina äärettömän pidetty persoona valloitti myös fanit sekä paikalliset pesiksen ystävät - sellainen ”koko Loimaan lankomies” Tuurasta vuosien saatossa kasvoi. Yhtenä osoituksena tästä vuosi sitten järjestetty äänestys ”vuosikymmenen Palloilijasta”, jonka Tuura voitti täysin ylivoimaisella äänivyöryllä.

 

Topia ”nallekarhumaiseksi” ja helposti lähestyttäväksi luonnehtii myös ystävä ja entinen pelinjohtaja useilta vuosilta, JP Niittymäki. Myös Niittymäki toteaa Tuuran olevan täysin kiistatta suurin seuraikoni.

 

– Tässä on nyt vuosi yksi ilman Tuuraa. Täytyy oppia toimimaan ilman Topia, Niittymäki kommentoi.

 

– Yhtäjaksoisesti 12 kautta edustusjoukkueessa kertoo rakkaudesta lajiin ja rakkaudesta seuraan. Vaikka monena vuonna Topi tiesi, että rooli voi olla pieni tai että saa tosissaan tapella pelipaikastaan, niin ei se estänyt mukana olemasta, hän jatkaa.

 

Kentällä ja joukkueessa tapahtuneen toiminnan lisäksi toimi Tuura vuosien saatossa valtavasti myös erinäisissä muissa tehtävissä. Pelaamisen ohella ehti mies toimia myös pelinjohtajana sekä valmentajana, edustusjoukkueiden taustavoimissa, talkoohommissa sekä hoiti aina ruutunsa moitteetta esikuvatoiminnassa. Kuvaavaa on, ettei Topi persoonana ja pelaajana ikinä nostanut itseään esille tai toiminut sen mukaisesti, vaan aina edellä oli joukkue sekä seura.

 

Loimaan Palloilijat haluaa kiittää suuresti todellista luottomiestä vuosien ja vuosien panoksesta, sekä toivottaa hyvää syntymäpäivää ja valtavasti onnea uusien haasteiden parissa. Kiitos Topi Tuura!

 

>> Katso Topin haastattelu Youtubesta

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet