Puijo voitti toistamiseen

Loimaan Palloilijoiden ja Puijon Pesiksen kauden toinenkin kohtaaminen päättyi kuopiolaisten voittoon. Tällä kertaa LP oli kotiavausta paremmin ottelussa mukana ja oli todella lähellä viedä pelin ainakin supervuoroon.

Puijon pelissä näkyi odotuksia heikommin sujuneen alkukauden tuomat paineet. LP sai peliinsä tuoreita miehiä, kun sekä Nooa Hoikka että Tomi Lehtonen pääsivät armeijasta mukaan tuplaviikonlopulle. Peli rullasikin kahdella kärjellä mukavasti heti avausjaksolla. Lehtonen (kentällemenot 5/9) ja Akseli Åberg (4/6) hoitivat kärkietenijän roolinsa kotijoukkueen etenijöitä paremmin.

Vaihtolyönneissä oli hieman vaikeampaa, mutta siitä huolimatta Loimaa pääsi alussa painostamaan Puijon ulkokenttää myös kotiutustilanteilla. Ruuti oli vierailla kuitenkin märkää. Kotijoukkueen jokeri Kasperi Laasonen onnistui kahdesti yllättämään LP:n ulkokentän. Nämä juoksut riittivät tällä kertaa jaksovoittoon.

Toisen jakson ratkaisu nähtiin toisen tasoittavalla. LP sai kärjestä palottoman ajolähdön, josta Hoikka löi vapauttavan juoksun Lehtosen ehtiessä kotipesään. Ajo jatkui, ja purkamaan asettui Tommi Angervisto, jonka lyönti yllätti Puijon kopparit. Kenttä rullasi kahden juoksun arvoisesti Iiro Hämäläisen ja Hoikan tuodessa valotaululle lukemat 0-3.

Topi Tuuran kotiutus meni kopiksi, mutta LP jauhoi pitkää sisävuoroa. Viimeinen kotiutuspaikka pedattiin Hoikalle. Kolmosella odotti Kaapo Kalmari. Nooa tempaisi viimeisellään rajun niitin kolmospuolelle, jossa pallo saatiin vaivoin pysäytettyä. Tappoheitto lähti linjapelaajalta huonosta asennosta, ja lukkari Seeti Surakka joutui taiteilemaan tosissaan palloa tavoitellessaan. Kaapo syöksyi kotiin, ja LP juhli neljättä juoksuun, koska Surakka ei ollut kiinniottohetkellä kotipesässä. Ainoa, joka Puijonlaaksossa näki tilanteen toisin, oli ottelun päätuomari, joka vihelsi tilanteesta kolmannen palon.

LP:n pelaajat protestoivat voimakkaasti tilannetta, mutta, kuten yleensä, turhaan. Oikeusmurha jäi kuitenkin pelaajien alitajuntaan, ja Puijo näki tilaisuutensa tulleen. Koko kauden kotiutuksissaan vaikeuksissa olleet kuopiolaiset saivat rullan pyörimään viimeisellä hetkellä.

Puijo nousi 4-3-johtoon yksittäisillä lyönneillä. Ismo Huotari onnistui kahdesti, ja Waltteri Hämäläinen ja viidennestä kotiutuspaikastaan lopultakin onnistunut jokeri Teemu Nivala kerran.

Tommi Angervisto onnistui vielä kerran tasoittamaan tilanteen kolmannen tasoittavalla, kun Iiro Hämäläinen löi itsensä suoraan kakkoselle, josta jokerina pelannut Jere Harjuvaara saatteli hänet kahden palon tilanteessa kolmoselle. Tommi hoiteli sitten Iiron kotiin tasoittaen tilanteen.

Puijo iski vielä kerran, kun toisella jaksolla etenijäjokerin tehtävistä yhdeksikköön nostettu Misa Märsylä löi kauden toisen juoksunsa. Pussinpohja riitti saattelemaan Surakan kotiin.

Loimaan neljäs tasoittava toi vielä tasoituspaikan Angervistolla, mutta näppi jäi tällä kertaa liian lyhyeksi.

- Hienoa peliä pelasimme. Siksi harmittaakin niin vietävästi tuo toisen jakson tuomarivirhe. Olisimme päässeet 0-4-johtoon, ja peli oli meidän hallinnassamme. Oppirahoja maksettiin sitten seuraavassa ulkovuorossa, kun keskittyminen petti ja päästimme kaverin mukaan peliin, puhisi kakkospelinjohtaja Jouni Korkiamäki ottelun tauottua.

Joukkue lähti pastaruoan jälkeen kohti Kajaania, jossa se majoittuu yöksi. Aamujäiden jälkeen matka jatkuu Hiukan pesäpallostadionille, jossa vastaan asettuu Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue. Jymy Jaguars on aloittanut kautensa neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla, joten helppoa iltapäivää ei Sotkamossa ole luvassa. Ottelu alkaa jo klo 13, mikä sekin saattaa tuoda omia haasteita otteluun valmistautumiseen.

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia