Sanni Rantasalo: ”Tavoitteeni pesäpalloilijana henkilökohtaisesti on kehittyä ja tulla paremmaksi roolissani.”

Loimaan Palloilijoiden naisten edustusjoukkue täytti menneellä kaudella joukkueen sisällä asetetut tavoitteet, eikä vähiten siitä syystä, että joukkue oli täynnä onnistujia, jotka täyttivät oman ruutunsa joukkueessa. Yksi heistä oli Sanni Rantasalo, jolle lajivalinta olisi voinut olla myös toinen.

– Pelasin pienempänä pesäpallon lisäksi myös lentopalloa. Jossain vaiheessa tuli tilanne, että piti valita kumpaa haluaa harrastaa, sillä aika ei riittänyt molempiin. Pesäpallo vei silloin ja vie edelleen mukanaan, Rantasalo kertoo.

 

LP:n kasvatti Rantasalo kuuluu 02-ikäluokkaan ja saman ikäluokan pelureista viime kesänä Palloilijoiden paidassa oli Jasmin Leijon, Janette Mäkelä, Oona Peiponen sekä Moona Kaunisto. Otteluja yhdessä onkin takana jo valtava määrä juniorivuosilta. Parasta pesiksessä Rantasalon mukaan onkin joukkue ja parhaisiin muistoihin nousee vähemmän yllättäen kaikki pesisleirit.

 

– Parasta pesiksessä on se joukkue, etenkin yhteishenki joukkueen kesken ja onnistumisen tunne. Parhaita muistoja on junnuvuosina kaikki pesisleirit. Niiden lisäksi mielestäni paras kokemus oli viime kesänä pelatut lohkofinaalit!

 

Rantasalo on aina esiintynyt kasvattajaseuransa väreissä, paitsi poikkeuksena kesä 2018, jolloin C-ikäiset pelasivat yhdistelmäjoukkueena Pöytyän väreissä. LP:n paidassa kokemusta löytyy juniorijoukkueiden lisäksi naisten maakuntasarjasta sekä juurikin kesällä 2018 ensimmäiset piikkarin pistot kenttään pistettiin myös naisten suomensarjassa, sekä tyttöjen superpesiksessä, jonne Rantasalo ”nostettiin” C-ikäisenä kauden viimeisiin peleihin paikkaamaan loukkaantumisia.

 

2018 naisten suomensarja tuli tutuksi viiden ottelun verran mutta vakituista paikkaa kokoonpanosta ei vielä löytynyt. Kova työnteko jatkui ja se palkittiin. Viime kesänä Rantasalo teki ”läpimurtonsa”.

 

– Uskon, että joukkueemme todella hyvä yhteishenki oli yksi syy sille, että menestyimme viime kaudella, sekä kaikki kehittyivät omalla henkilökohtaisella tasollaan, ”Sapa” kertoo.

 

Kehitystä, sitä todellakin tuli. Rantasalo sai näytönpaikkansa jo keväällä harjoitusotteluissa, kun hänet istutettiin isoon rooliin polttolinjaan sekä sisäpelissä keulaan 1-tilanteen purkajaksi. Pelaaminen oli vakuuttavaa sekä nousujohteista läpi kesän, eikä Rantasalo enää paikastaan luopunut.

 

Ensimmäinen kokonainen kausi suomensarjassa oli tilastojenkin valossa nappisuoritus. Rantasalo toi 18 otteluun 43 juoksua, joka oikeutti etenijätilaston 2. sijaan. Kärkeä ”Santse” vaihteli onnistuneesti tasan 100 kertaa, jolla hän sijoittui kärkilyöntitilaston neljänneksi.

 

Kysyttäessä, ketkä ovat eniten pesäpallouraan vaikuttaneet ihmiset, nousee Rantasalolla ensimmäisenä esiin vanhemmat.

 

– Junnuvuosinani pesäpallouraani on vaikuttanut vanhempani, kun he ovat vieneet minua treeneihin ja jaksaneet kannustaa. Valmentajia minulla on ollut monia mutta eniten vaikuttivat Janne Riikonen, kun pääsin mukaan naisten rinkiin kolme vuotta sitten. Se kasvatti minua paljon ja sain monia uusia oppeja. Jesse Jokinen tuli valmentajaksemme viime kaudeksi, sain isompaa roolia ja luottamusta, joka kasvatti minua pelaajana ja minusta tuli itsevarmempi, Rantasalo sanoo.

 

Kuten aina, etenkin nuorten pelaajien tavoitteet kiinnostavat. Rantasalolla ne ovat yksinkertaisesti kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

 

– Tavoitteeni pesäpalloilijana henkilökohtaisesti on kehittyä ja tulla paremmaksi omassa roolissani. Pidemmälle aikavälille ei ole kovin isoja tavoitteita, että mennään kausi kerrallaan ja katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet