Tervetuloa takaisin, Sebastian Jaakkola!

Palloilijoiden pelaajauutiset eivät suinkaan jääneet Joni Kalttosen jatkosopimukseen. Joukkue täydentyy, kun ”oma poika” Sebastian Jaakkola palaa kotiin!

Jaakkola, 30, on viime vuosina osoittanut ehdottomasti kuuluvansa alueen pesäpalloilijoiden aivan terävimpään kärkeen. Monipuolinen taituri ihastutti viimeksi Palloilijoiden paidassa kaudella 2015, kun mies oli yksi tärkeimpiä palasia ”älpeen” voittaessa etelälohkon ja pelatessa noususta Ykköspesikseen. Tilastotkin sen kertovat - kaudella 2015 S. Jaakkola voitti koko etelälohkon kärkilyöntitilaston, kun 18 ottelussa syntyi huimat 117 kärkilyöntiä. Tämän lisäksi mies kiersi runkosarjassa kentän kolmesti kunnarin arvoisesti ja yhteensä kotiutuksia kertyi 3+10. Etenijätilastossa Jaakkola oli neljäs, kun tuotuja kertyi 37 kappaletta.

 

Urallaan aiemmin aina kasvattajaseuraansa edustanut Jaakkola esiintyi ensikertaa eri peliliivissä, kun kauden 2015 päätteeksi LP ja valkovihreä pelipuku vaihtui Pöytyään ja Ykköspesikseen.

 

Kaudet sujuivatkin varsin hienosti, etenkin viime kesä, kun joukkue selvitti tiensä aina Superpesis -karsintoihin saakka.

 

Kyllä ne olivat hienoja vuosia. Ensimmäinen vuosi meni kohtalaisesti mutta toisena vuonna ketään ei meiltä mitään odottanut, josta huolimatta yllätimme kaikki, jopa itsemme, Jaakkola sanoo.

 

Yhteensä Jaakkola on ehtinyt pelaamaan Loimaalla suomensarjaa 110 ottelun verran. Ykköspesistä on kertynyt LPn sekä Pöytyän paidassa 99 ottelua ja viime syksyn myötä Superpesistä kolmen ottelun verran.

 

”Hyvät fiilikset tietysti, vaikkei se lopettaminen nyt onnistunutkaan.”

Alustavasti ”Ipin” pelien piti päättyä viime syksyyn ja Superpesis -otteluihin mutta liekö kevätaurinko vai ”talkoohenki” kotiseuraa kohtaan, joka miehen lopulta sai mukaan - oli sitten kumpi tahansa, niin miesten edustusjoukkueelle sekä koko seuralle Jaakkolan sopimus on äärettömän iso asia.

 

Jaakkolan ja Kalttosen uunituoreet sopimukset osoittavat haastavassa tilanteessa äärettömän hienoa suhdetta pelaajan ja seuran välillä. Kauden alku on nurkan takana ja tilanne joukkueessa on huomattavasti parempi, kuin mitä hetki sitten - eikä vähiten edellämainittujen herrojen ansiosta.

 

Hienoa, että ”Sepa” lähti mukaan. Tarve on kova joukkueessa ja kyseessä on kuitenkin viime kaudella todistetusti Ykkös-sarjan kärkipään vaihtajia. Tietyllä tapaa menisi ”hukkaan” jos lopettaisi vielä tässä vaiheessa. Omasta mielestäni on kuitenkin Varsinais-Suomen lajitaitavin sisällä, kommentoi seuran puheenjohtaja sekä Pöytyän viime kauden pelinjohtaja J-P Niittymäki.

 

Enemmän ”uusien” miesten mietteitä on tarjolla videomuotoisena ensi viikon aikana Youtube -kanavalla. Joukkueen tilanteesta ja kuulumisista myös tulossa lisää ja kattavammin lähipäivien aikana, joten kannattaa seurata tiedoituskanavia!

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet