Tommi Malinen: ”Viime vuonna se oli hyvä ratkaisu siinä hetkessä, mutta nyt on ollut pääpaino muiden ominaisuuksien kehittämisessä ja tämä on ollut hyvä ratkaisu.”

Loimaan Palloilijoiden harjoituskausi alkaa olemaan pisteessä, jossa hanskat isketään hetkeksi syrjään, ja on aika rauhoittua joulun viettoon. LP:n kapteeni, Tommi Malinen, summaa talvikauden ensimmäisen puoliskon hyvillä fiiliksillä:

– Talvikauteen on lähdetty hieman eri taktiikalla, kuin viime vuonna. Vuosi sitten syksyllä oli paljon leirejä ja teimme paljon lajiharjoittelua. Nyt on ollut enemmän omatoimista harjoittelua, kolme leiriä ja vahvempi fysiikkapuolen painotus, Malinen kertoo.

 

– Viime vuonna se oli hyvä ratkaisu siinä hetkessä, mutta nyt on ollut pääpaino muiden ominaisuuksien kehittämisessä ja tämä on ollut hyvä ratkaisu. Tämä on itselle sopinut oikein hyvin, kun on ehtinyt enemmän olemaan perheen kanssa ja sitten tekemään täällä kotopuolessa näitä fyysisiä harjoitteita, hän jatkaa.

 

LP:n miehistössä on nähty pieniä muutoksia uusien pelureiden myötä mutta lähes poikkeuksetta voidaan puhua ”uusvanhoista” pelureista. Toni Pomell palasi kasvattajaseuran riveihin vuosien tauon jälkeen, jo entuudestaan tutut Ville Vierimaa sekä Samu Kyhyräinen ovat Tahkosta vuoden lainasopimuksella ja kokonaan uutena kasvona mukana on Aleksi Lahti.

 

– Hyvin olemme saaneet ”uudet kaverit” mukaan vaikka leirejä ei ole ollut vielä paljoa. Tuntuu kyllä, ettei enää ole ”uusia” vaan kaikki ovat hyvin osa joukkuetta. Pelaajat kuitenkin entuudestaan tuttuja, joten lopulta aika pienillä muutoksilla.

 

– Joukkue on kilpailukykyinen ja on hienoa, että Tahkosta on saatu, ei enää farmipelaajina, vaan lainasopimuksella kaksi tärkeää pelaajaa. Lisäksi meillä on hyviä kilpailijoita Jokioisilta haastajaryhmässä. Tilanne on hyvä, Malinen kertaa.

 

Pyhien aikana on edessä pieni hengähdys, eikä joukkue kokoonnu muutamaan viikkoon. Tammikuussa kuitenkin työt jatkuvat ja edessä siintää jo ensimmäiset harjoitusottelutkin hallissa.

 

– Hyvin on mennyt syyskausi ja nyt on mielenkiintoista nähdä, kun sitten jo tammikuussa lähdetään pelaamaan, että miten sujuu, kun lajiharjoittelu ei ole vielä niin vahvaa ollut. Edessä on kuitenkin pitkä kevät tehdä niitä hommia, ”Toke” kertoo.

 

– Henkilökohtaisesti on myös mennyt ihan mukavasti. Ne asiat, joita on halunnut kehittää, ovat menneet eteenpäin. Omassa tekemisessä ovat testitulokset ihan parhaalla tasolla mutta kysymys on siitä, että pysynkö terveenä ja pystynkö sitä myöden pelaamaan. Uskon, että jos pysyn terveenä niin pystyn ihan hyvää tulosta tekemään. Onneksi on kummiyritys, joka laadukkailla hoidoilla pitää miehen pelikunnossa, hän jatkaa.

 

Kokenut Malinen toimi viime kaudella Palloilijoiden kapteenina ja joukkue äänesti hänet jatkamaan myös talvikaudella. Apukapteenina Malisen rinnalla toimii toinen kokenut pelimies, Jaakko Sormunen.

 

– Valinta kapteeniksi oli mukava luottamuksen osoitus. Viime vuonna toimin niin ikään kapteenina, joten varmasti jossain määrin tykätty, kun äänestettiin jatkamaan. Kai tällainen vanha iso mies on jonkinlainen isähahmo, tai miksei äitihahmokin. Paljon keskustelen pelinjohdon sekä pelaajien kanssa asioista ja pidän siitä roolista. Kaikkiaan mukava joukkue olla kapteenina, Malinen sanoo.

 

Kapteeni-Malinen on paininut vaivojen kanssa, jotka ovat vaikeuttaneet pelaamista. Malisen mukana on kummiyritys BodyMethod, joka tekee työtä pitääkseen ”Ukkosenjumalan” pelikunnossa.

 

– Omalla uralla ollut monta viimeistä vuotta jo todella tärkeänä osana pelaamista se, että on ollut kummiyritys kumppanina, joka on hoitanut hierontaa ja kehonhuoltoa. Se on ollut itselle todella tärkeä asia. Tällä hetkellä BodyMethod ja Kim Keskimäki sekä Matti Lintula useamman kerran kuukaudessa hoitavat niin, että paikat pysyvät kunnossa.

 

Tommi Malisen kummiyrityksenä kaudella 2022 BodyMethod

www.bodymethod.fi

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet