Tommi Malinen vahvistamaan Palloilijoita

Hämeenlinnan Paukun kasvatti Tommi Malinen siirtyy Loimaan Palloilijoihin. ”Toke” nähdään ensikertaa uuden seuran asussa jo kauden ensimmäisessä vierasottelussa, kun Palloilijat kohtaavat Jokioisten Koetuksen.

Malinen tuo joukkueeseen lisää kokemusta, sekä rutkasti kotiutusvoimaa: Mies on urallaan iskenyt Superpesiksessä 0+11, Ykköspesiksessä 1+161 sekä Suomensarjassa 34+383 lyötyä juoksua.

 

– Hyvät fiilikset. Täytyy kuitenkin myöntää, että tilanne on hieman yllättävä. Rehellisesti sanottuna en uskonut, että pelaisin tällä kaudella missään, ”Toke” sanoo.

 

Viimeiset kuusi kautta Tamperelaista MansePPtä edustanut Malinen oli nostamassa joukkuetta suomensarjasta ykköspesikseen – Nousu oli lähellä jo syksyllä 2012 mutta tuolloin juurikin loimaalaiset tiputtivat Mansen lohkofinaaleissa. Vuotta myöhemmin lohkofinaaleissa kaatui Jokioisten Koetus ja nousukarsinnoissa Jyväskylän Lohi – Oli MansePPn vuoro nousta ykköspesikseen kaudeksi 2014. Kausi 2014 meni tunnustellessa mutta sen jälkeen MansePP on kuulunut Ykköspesiksen terävimpään kärkeen. Suurimpana merkkinä tästä syksy 2016, jolloin joukkue oli jo otteluvoiton päässä noususta Superpesikseen. Juurikin tuolla kaudella ”Toke” pelasi tilastollisesti parhaan kautensa, kun mies iski runkosarjassa 21 otteluun 1+47 juoksua.

 

– Joukkueessa on paljon ”tuttuja”, joita vastaan on pelattu paljon eri sarjatasoilla. Tulen mukaan kuitenkin ennakkoluulottomasti ja avoimin mielin. Usein ihmiset ovat hyvin erillaisia kentällä vastustajana, kuin mitä he sitten ovat muuten ja joukkuekavereina, mies kertoo.

 

Kaudella 2016 saavutetun Ykköspesiksen lyöjätilaston 4. sijan lisäksi Malinen on kahdesti - kausilla 2014 sekä 2015 - kuulunut saman tilaston kymmenen parhaan joukkoon. Tilastollisesti parhaan kautensa suomensarjassa Malinen pelasi kaudella 2013, jolloin 22 ottelussa syntyi 3+77 juoksua.

 

Urallaan Malinen on pelannut kasvattajaseuransa Hämeenlinnan sekä MansePPn lisäksi Hyvinkäällä, Riihimäellä sekä Lammella. Tänään edessä on ensimmäinen ottelu Palloilijoiden paidassa.

 

– Voittoa ja kolmea pistettä lähdetään joukkueena hakemaan, se on selvä asia. Se mitä ottelussa odotan itse itseltäni on vielä kysymysmerkki. Kaksi talvea treenasin tosi paljon, 10 000 lyöntiä per vuosi. Nyt kulunut talvi keskityttiin lähinnä lepoon ja huoltoon. Katsotaan miten se näkyy mutta joukkuetta pyrin auttamaan parhaani mukaan.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet