Tuura ja Mäki jatkosopimuksiin Palloilijoiden kanssa

Loimaan Palloilijoiden rivistössä esiintyvät jatkossakin lyöntivoimaiset Niko Mäki sekä seuraikoni, Topi Tuura.

– Hienoa että jätkät jatkavat, leveyttä kokoonpanoon tarvitaan ja nämä miehet sitä tuovat määrällisesti sekä myös muodollisesti, kun hartioita katsellaan, Puheenjohtaja J-P Niittymäki kommentoi tuoreita sopimuksia.

 

Palloilijoiden kasvatille Niko Mäelle, 20, alkava kausi on neljäs suomensarjassa. Tilille on kertynyt lisäksi B-poikien otteluja 29 kappaletta Jokioisten Koetuksen paidassa vuosina 2015 sekä 2016.

 

Takakentällä viihtyvä Mäki tuo joukkueeseen kovan heittokätensä lisäksi lyöntivoimaa sisäpeliin. Kovan potentiaalin omaava nuori mies on kehittynyt vuodesta toiseen tasaisesti ja etenkin kuluneena kesänä kopparipelaaminen keräsi paljon kehuja.

 

–  Nikolta odotan läpimurtoa. Hänellä on värkit olla vaikka superpesispelaaja, kunhan löytää ns. oman tiensä urheilijana. Viime kesänä Niko otti valtavia harppauksia ennen kaikkea pelin ymmärryksessä kopparin tontilla ja oli loppukaudesta jo todella vakuuttava tontillaan, Niittymäki jatkaa.

 

Mäen sopimus on pituudeltaan 2-vuotta ja hän kuuluu eittämättä heihin omiin nuoriin, joiden odotetaan tulevaisuudessa kantavan aina vain enemmän vastuuta.

 

Seuraikonin statuksesta nauttiva Topi Tuura solmi vuoden jatkosopimuksen Palloilijoiden kanssa. Tuleva kausi on kokeneelle konkarille jo 12:sta miesten suomensarjassa. 182 ottelua on suurimmaksi osaksi kulunut LP:n valkovihreässä peliliivissä mutta myös Jokioisten Koetusta sekä Pöytyän Urheilijoita on mies ehtinyt edustaa. Suomensarjan lisäksi tilille on kertynyt 34 ottelua Ykköspesistä.

 

Tuura, 30, kuuluu eittämättä tunnistettavimpiin hahmoihin nykypäivän loimaalaisessa pesäpallossa. Mies on ehtinyt ihastuttaa kentällä katsojia ja kanssa olijoita jo pitkään. Lyöntivoiman sekä kokemuksensa lisäksi nallekarhumainen lyöjätykki tunnetaan joukkueen sisällä erinomaisena joukkuepelaajana.

 

Menneenä keskikesänä Tuura kärsi loukkaantumisesta, joka pakotti miehen olemaan sivussa osan peleistä mutta muuten kesä meni nappiin - tilastollisesti kausi oli Tuuran paras. Runkosarjassa yhdeksän pelaamansa pelin aikana Tuura sivalsi 1+23 lyötyä juoksua. Pudotuspeleissä tahti ei hiipunut, sillä mies suoritti tasaisesti kolmen lyödyn keskiarvolla, joka lopulta tuotti seitsemään pudotuspeliotteluun lyödyt 0+21.

 

– Topin jatkaminen on koko loimaalaisen pesiksen kannalta ilouutinen. Mies on kuitenkin vähän sellainen "koko kylän pesisvävy", helposti lähestyttävä ja kokonaisuudessaan erinomainen sanansaattaja meille ja siihen mitä pyritään tekemään. Seuraikoni, suuri sellainen, Niittymäki kuvailee.

 

Tulevan kauden joukkueen julkistusta jatketaan lähiaikoina.

    Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia

    Evästeet