Ykköspesiksen sarjamääräykset ja sääntömuutokset

Ykköspesiksessä piti alun perin olla 12 joukkuetta, mutta koronaviruksen takia kolme seuraa, Vähäkyrön Viesti, Laukaan Urheilijat ja Ulvilan Pesä-Veikot, luopui sarjasta. Jäljelle jäi yhdeksän joukkuetta, jotka pelaavat seuraavasti.

Runkosarja

Runkosarjassa pelataan yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja (16 ottelua joukkuetta kohden).

Pudotuspelit

Runkosarjassa 1.-4. sijoittuneet joukkueet pelaavat välierät ottelupareina 1.-4. ja 2.-3. paras viidestä -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla. Otteluparien voittajat pelaavat loppuottelut paras viidestä -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella ja otteluparin voittaja nousee Superpesikseen.

Putoaminen

Sarjasta ei putoa joukkueita.

SÄÄNTÖMUUTOKSIA

Hutunkeitto korvataan kolikonheitolla, jossa vierasjoukkue valitsee kolikon puolen (kruuna/klaava), kotijoukkuetta edustaa vastakkainen puoli. Valinnan voittanut joukkue valitsee sisä- tai ulkovuoron.

Otteluisännän avausheittoja ei nähdä.

Lyöjien välistäjättökäytäntö laajenee myös Ykköspesikseen. Pelinjohtajalla on mahdollisuus jättää haluamansa määrä lyöntivuoroja väliin, kun kenttä on tyhjä etenijöistä. Palloa ei käytetä tuomarilla lyöjän väliinjätön yhteydessä.

Superpesiksen ja Ykköspesiksen jaksopeleissä joukkueella on käytettävissään yksi (1) yhden minuutin aikalisä kahden jakson aikana. Supervuoroparissa ja kotiutuskilpailussa aikalisää ei ole.

Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä kotijoukkue päättää tauon pituudesta 12–20 minuutin välillä.

Kunniajuoksun tekijää onnitellaan kolmospesän sijaan kotipesästä.

Syöttötuomarin alue on alkavalla kaudella aiempaa suurempi.

Copyright Loimaan Palloilijat Junioripesis ry.  •  Tietosuojaseloste  •  Palvelun toteutus: JPmedia